Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre seguidors radicals del Barça, vetats del Camp Nou aquesta temporada
  • CA

Un grup de seguidors radicals del FC Barcelona no podran acostar-se a menys d’un quilòmetre del Camp Nou aquesta temporada. En concret, els aficionats blaugranes afectats són quatre persones que van estar implicades en un violent enfrontament amb l’afició de l’Eintracht Frankfurt el passat 14 d’abril.

Aquesta ordre d’allunyament és una mesura pionera, ja que fins ara mai s’havia apostat per prohibir a un grup d’aficionats radicals que poguessin acostar-se a les instal·lacions del club blaugrana. Amb aquest posicionament del jutge, els quatre seguidors queden completament vetats del Camp Nou durant la temporada que arrenca aquest cap de setmana i hauran de mantenir-se al marge de les concentracions prèvies als partits que es produeixen entorn de l’estadi.

Aldarulls i agressions

Els fets es remunten al passat 14 d’abril, quan el Barça s’enfrontava a l’Eintracht Frankfurt en el partit de tornada dels quarts de final de l’Europa League. Abans del partit, es van produir diversos aldarulls als voltants del Camp Nou que van acabar amb diversos seguidors del club alemany agredits amb estris contundents i armes prohibides, un dels quals va patir lesions greus.

El mateix grup radical de seguidors blaugranes -entre els quals es trobaven els quatre aficionats vetats- també va arremetre contra els efectius dels Mossos d’Esquadra desplaçats a la zona i va protagonitzar llançaments d’objectes contundents i agressions directes als agents.

Un grup violent d’ultradreta

Arran dels fets, els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per tal d’identificar i detenir els autors, que formaven part de la facció més violenta d’un grup de seguidors blaugranes molt vinculat a l’extremisme violent i a la ultradreta. Les indagacions policials van permetre la detenció de cinc persones d’entre 18 i 46 anys per la seva implicació en els aldarulls i les agressions a aficionats alemanys.

Després de passar a disposició judicial, el magistrat va decretar la llibertat sota fiança per als arrestats i va procedir a imposar per a quatre dels implicats l’ordre d’allunyament d’un quilòmetre del Camp Nou que no els permetrà acostar-se a l’estadi aquesta temporada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa