Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquestes són les afectacions del segon dia de vaga de Renfe
  • CA

Aquest divendres s’està vivint el segon dia de vaga de Renfe convocada pel sindicat CGT. Tal com diu l’ACN, les informacions que arriben de les dues parts implicades, però, són contradictòries. Per una part, Renfe diu que el seguiment de la vaga és d’un 2,66 % i que la majoria de treballadors que estan seguint la protesta són dels tallers.

Segons ha afegit, representen uns 126 dels 138 que hi ha a tot l’Estat. Pel que fa a Catalunya, ha dit, representen una proporció similar. D’altra banda, la CGT ha indicat que no donarà dades fins que acabi el dia, però estima que serà semblant al primer dia de vaga, quan el seguiment va ser d’un 87 %.

Hi ha serveis mínims del 66 % i del 33 %

En aquest sentit, fonts de la CGT qüestionen la manera de calcular el seguiment per part de Renfe. Indiquen que cal tenir en compte també als treballadors que aquest divendres estan de vacances, de baixa o inclosos en els serveis mínims, i no s’ha de calcular sobre el total de la plantilla. De la mateixa manera que es va fer dilluns, el Departament d’Empresa i Treball ha decretat serveis mínims del 66 % entre les 6 i les 10 hores i entre les 17 i les 20.30 hores. Pel que fa a la resta del dia, s’ofereix el 33 % del servei.

Per part seva, els sindicats CC.OO., UGT i Semaf van desconvocar fa uns dies la vaga després d’arribar a un acord amb la direcció de Renfe. La CGT, però, va decidir continuar endavant per demanar, entre altres, una pujada salarial vinculada a l’IPC real, més contractació en els diferents col·lectius de la plantilla i recuperar totes les circulacions que es van perdre durant la pandèmia i adaptar-les a la demanda actual. La CGT considera que els acords als quals van arribar la resta sindicats amb l’empresa “són insuficients per millorar de veritat les condicions laborals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa