Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una altra aerolínia farà vaga durant les vacances de Nadal
  • CA

Una altra vaga amenaça aquest Nadal el funcionament de l’aeroport del Prat. Els pilots de l’aerolínia Air Nostum estan cridats a fer vuit dies de vaga els pròxims 22, 23, 2, 27, 29 i 30 de desembre i el 2 i 3 de gener. L’acció l’ha convocat Sepla i les aturades de cada uns dels dies de vaga seran de 24 hores. L’objectiu de la protesta és mostrar l’oposició de la plantilla al “bloqueig” en la negociació del conveni que l’empresa va denunciar fa més d’un any. “En cap moment hi ha hagut voluntat negociadora”, han lamentat en un comunicat des de Sepla.

La vaga d’Air Nostum no és l’única que hi ha a l’horitzó. Vueling va convocar una que està repercutint en els dilluns, divendres, diumenges i festius des de fa setmanes. Pel que fa als dies de Nadal, està previst que també hi hagi aturades de Vueling els pròxims 23 i 31 de desembre. Si tot continua igual, les vagues de les dues companyies se superposaran.

CCOO amenaça amb una altra vaga

Això no és tot. Aquestes dues accions podrien també coincidir amb la vaga que Comissions Obreres (CCOO), el sindicat majoritari d’Aena, diu que convocarà si Aena no compleix amb les reivindicacions dels treballadors. Aquests volen millorar les seves condicions laborals, però si l’empresa no mou fitxa cap a la direcció que volen els empleats, els vols de l’aeroport del Prat i de la resta d’aeroports de l’Estat es podrien veure afectats els pròxims 22, 23, 30 i 31 de desembre i el 6 i el 8 de gener.

En cas que no s’arribi a cap acord i la vaga s’acabi materialitzant, tota la xarxa d’Aena es quedarà, durant aquests dies, sense 10.000 treballadors, entre els quals hi ha personal operatiu i administratiu, bombers i tècnics d’operacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa