Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acusa un urbà de deixar-lo borni i al judici s’adona que s’ha equivocat d’agent
  • CA

La Secció 9 de l’Audiència de Barcelona ha suspès el judici a un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona aquest dimarts després que l’home que el va denunciar per presumptes lesions que li van fer perdre un ull ha admès que s’havia equivocat d’agent. No volia denunciar-lo a ell sinó al seu company de patrulla, ha dit.

En la fase de qüestions prèvies, l’advocat de l’acusació particular ha assenyalat que es tractava d’un error a l’anotar el número professional de l’agent. El denunciant no se n’hauria adonat fins aquest dimarts, quan l’ha vist per primera vegada des de la lesió, ja que en la fase d’instrucció no es va fer cap roda de reconeixement.

Els fets van passar el 2016 a la Rambla. Una patrulla de la Guàrdia Urbana va intervenir de matinada per tornar la cartera a un turista britànic víctima d’un furt. L’autor va ser denunciat i condemnat. Després el lladre va denunciar al policia per suposadament colpejar-lo en un ull durant la intervenció. L’home ja tenia una patologia crònica i havia passat per un trasplantament de còrnia. Uns mesos després del furt va perdre la visió a l’ull.

Ha reclamat a l’agent 7 anys de presó per presumptes lesions greus que suposadament li van fer perdre l’ull, mentre que la Fiscalia ho va considerar un presumpte delicte de lesions lleus i va demanar dos anys de presó.

Es tornarà a investigar

Després que aquest dimarts l’acusació ha manifestat l’error en prendre les dades de l’agent, els magistrats han descartat absoldre l’acusat actual al·ludint a una qüestió procedimental. Així, han rebutjat la petició de la defensa perquè fos absolt aquest mateix dimarts donat l’error, que el magistrat ha qualificat de “circumstància sorprenent”. Han decidit retornar la causa al jutjat d’instrucció, que haurà de valorar si mantenir a l’agent com investigat conjuntament amb el company de patrulla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa