Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activistes que porten menjar a immigrants denuncien que la Urbana els ha tornat a multar

La Red de Cuidados Antirracista ha denunciat que la Guàrdia Urbana de Barcelona els ha tornat a multar. Els activistes informen en un comunicat que agents de la policia municipal els van aturar a la sortida del túnel de la Rovira i els van aixecar acta, cosa que podria comportar sancions. El col·lectiu explica que van mostrar el certificat elaborat per SOS Racisme però que no va servir per evitar la sanció. Recorden que l’Ajuntament de Barcelona va contactar amb SOS Racisme perquè elaborés certificats per evitar més multes.

És la segona vegada que el col·lectiu alerta de sancions per part de la policia local. A principis d’abril van explicar que la Urbana els havia imposat dues multes quan els van aturar mentre repartien menjar a famílies migrants. En aquella ocasió van demanar al consistori que corregís de forma “urgent” la situació per evitar més sancions. 

“Entenem que el compromís públic de l’Ajuntament d’ordenar a la seva policia atendre les certificacions de mobilitat no ha estat efectiu”, critica la Red de Cuidados Antirracista. El col·lectiu es mostra sorprès per les multes, “a no ser que es tracti d’una decisió política”. En el mateix comunicat han anunciat que recorreran totes les sancions si finalment arriben.

El col·lectiu està format per una desena d’associacions i entitats que reparteixen aliments a unes 100 persones immigrants, “moltes d’elles sense papers”, que han perdut la possibilitat de guanyar-se la vida per la quarantena. Avui havien preparat cinc rutes de distribució d’aliments a diversos districtes. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa