Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos activistes històrics de Sarrià ja tenen la seva plaça al barri

Aquest dissabte el tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle, ha descobert les presentat davant de la resta de veïns les plaques que donen lloc a dues de les activistes més arrelades al districte de Sarrià – Sant Gervasi. La proposta prové de l’Associació de Veïns de Sarrià, que volien que el consistori reconegués la feina d’Angelina Trellero i Mariano Meseguer. Dit i fet. Els seu nom ja encapçala dues places del barri.

Angelina Trallero va ser activista i membre de l’associació veïnal durant més de 30 anys i militant del PSC. La seva obra va ser reconeguda quan va rebre la Medalla de la Dona que atorga el mateix districte.

Els veïns destapen la placa d’Angelina Caballero davant l’atenta mirada del regidor socialista / Ajuntament de Barcelona

Mariano Meseguer, per la seva banda, va dedicar part el seu activisme a lluitar per la protecció del patrimoni artístic i arquitectònic de la ciutat. El barri el recordarà sempre per la seva tasca en la conservació dels Jardins de Vil·la Cecília i de la seva torre, que és on ara s’ubica el Casal de Sarrià. Tot plegat el va portar a la Medalla d’Honor de Varcelona l’any 2005.

Polèmica a Les Corts per un cas similar

La inciativa, celebrada pel moviment veïnal del barri, contrasta amb la negativa de Comuns i PSC de tenir un gest similar amb l’escriptora Patrícia Gabancho al barri de Les Corts. Fa pocs dies Junts va denunciar que els dos socis de govern van impedir que això passés en un ple del barri. Només els vots de Junts i ERC no van ser suficients perquè la proposta prosperés.

Gabancho es va fer popular per la seva implicació amb la llengua i la cultura catalana. El regidor junter Ivan Condés va lamentar dimarts que l’escriptora no tingués el reconeixement “per part de la ciutat que la va acollir durant més de 40 anys”. Gabancho també va ser la vicepresidenta de l’Ateneu Barcelonès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa