Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Absolen els sis joves d’Arran que van ocupar la seu del PP
  • CA

S’han esperat cinc anys des que sis joves d’Arran van ocupar la del PP a Barcelona, però aquest dimecres s’ha sabut que tots ells han estat absolts. “Feia cinc anus que esperàvem un judici pel qual se’ns havia arribat a demanar sis anys de presó i 36.000 euros de multa. Avui més que mai, l’organització és la clau de la victòria”, ha celebrat Arran des del seu compte de Twitter.

Tal com ha informat l’ACN, el magistrat que els ha absolt ha considerat que només un dels joves va estar entre la primera i la segona porta del vestíbul de la seu. Segons l’escrit, el noi hauria estat aproximadament 20 minuts en aquest punt. A més, el jutge també ha conclòs que en cap moment van sorgir aldarulls ni es va obstaculitzar a ningú l’entrada o la sortida a l’edifici. Només el noi que es trobava entre les portes hauria dificultat l’entrada, però no l’hauria impedit. El que sí que s’ha provat és que els joves van assistir a un acte a l’exterior.

Els joves van col·locar unes urnes de cartó

Pel que fa a l’acusació, el PP va retirar la seva causa, però, per part seva, la fiscalia va mantenir que es multés els membres d’Arran amb una suma de 30.000 euros. Pel que fa a la versió dels acusats, la protesta a les portes del PP era part de la seva campanya pel referèndum i que va reunir desenes de persones. La protesta es va produir abans de l’1 d’octubre i es van sentir lemes com “independència, socialisme i feminisme” i “sense desobediència no hi ha independència”. També van col·locar diverses urnes de cartó a l’entrada de l’edifici.

Una versió molt diferent, però, és la del delegat de seguretat de l’edifici, que ha dit que durant la protesta la gent no es podia moure amb normalitat i que les persones que hi havia al vestíbul estaven “enllaunades com sardines”.

El passat mes de febrer, Arran es va manifestar a les portes de la seu del PP en protesta als sis joves encausats. El judici s’havia de celebrar l’endemà d’aquesta protesta, però es va suspendre per casos covid. Aquella havia de ser la cinquena vegada que anaven a judici per aquells fets.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a novembre 30, 2022 | 17:51
    Ricard novembre 30, 2022 | 17:51
    El PP es va retirar de la causa. L'honora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa