A la recerca de 40.000 texans per llençar

Una iniciativa busca reciclar pantalons per evitar l'impacte ambiental

Una campanya impulsada des del districte de Sant Martí busca recollir 40.000 texans en desús. Ho fa per estalviar emissions de CO2 i promoure l’economia circular, segons informa l’Ajuntament de Barcelona. La Fundació Solidança, La Taca d’Oli i Back to Eco, impulsors del projecte, vol evitar 270 tones d’emissions de CO2 amb Texans pel clima!.

Imatge promocional de la campanya / Ajuntament de Barceloona

Per fer-ho, s’han situat diversos punts de recollida i d’informació al districte. Els texans rebuts es classificaran i es destinaran a diversos usos: venda de segona mà, reciclatge industrial –per fer fils o altres materials– o alguna altra activitat del projecte.

La campanya recorda que la indústria tèxtil és la segona més contaminant del món i que per produir un texà es necessiten fins a 8.000 litres d’aigua, pesticides i tints i s’emeten fins a 20 quilos de CO2. A més, durant la incineració de texans en desús també es genera impacte ambiental. Només el 12% dels residus tèxtils que es generen cada any a Catalunya arriben al contenidor de recollida selectiva, segons recorden els impulsors, que alerten que només el 3% dels 300 milions de texans que es produeixen cada any es reciclen.

Les entitats que s’han adherit a la iniciativa fins ara són: Casal de Barri Espai Antoni Miró Peris, Casal de Barri La Llacuna, Casal de Barri Bac de Roda – Poblenou, Casal de Barri Poblenou (Assoc. Veïnes i Veïns del Poblenou), Casal de Barri Besòs, Casal Ca l’Isidret, Centre Cívic Besòs Escola La Llacuna, Institut Maria Espinalt, Club Esportiu Júpiter, ConnectHort i Comissió BarriNet (Assoc. Veïns i Veïnes Barri Maresme)

Nou comentari