Més de 7.000 persones multades a Barcelona per desobeir l’ordre de confinament

Ja hi ha 329 agents de la Guàrdia Urbana en aïllament pel coronavirus i 10 positius

En una setmana de confinament, des que es va dictar l’estat d’alarma, s’han posat a Barcelona 7.164 multes a ciutadans que la Guàrdia Urbana o bé els Mossos d’Esquadra han considerat que transitaven pel carrer sense justificació. Són les dades actualitzades que ha fet públiques aquest dilluns a la tarda el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, en la compareixença diària –excepte en cap de setmana– que fa amb la regidora de Salut, Gemma Tarafa, des que va entrar en vigor el decret estatal. Avui, a més a més, també hi era, presencialment, l’alcaldessa, Ada Colau, que ja ha acabat el seu aïllament com a contacte d’una persona que havia donat positiu per coronavirus

Segons les dades facilitades per Batlle, a més de les 7.164 multes, hi ha hagut un total de 15.576 avisos. I, pel que fa als establiments, s’han fet 590 avisos i 104 denúncies, com un cas molt particular de Gràcia.  

Agents afectats a la Guàrdia Urbana

L’altre front que té obert Batlle són les baixes i els confinaments d’agents de la Guàrdia Urbana. El cos està en tensió especialment des que divendres passat va caldre confinar tot el torn del matí de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi i desinfectar l’edifici per un positiu. En total, segons el tinent d’alcaldia, hi ha 10 agents amb la malaltia Covid-19 i 329 més que estan confinats, perquè són contacte d’algun d’aquests policies o perquè tenen alguna altra persona del seu entorn amb positiu.

Més informació

Comentaris

    jordi 24/03/2020 12:42 pm
    los fanaticos pueden hacer lo que quieran....estan acostumbrados....dais pena nois

Nou comentari