Més de 600 multes el primer dia de la sortida regulada dels nens al carrer durant el confinament

Collboni defensa que hi va haver un "compliment generalitzat" però admet que es van veure imatges que no han agradat

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van fer 1.644 avisos i 645 denúncies a Barcelona aquest diumenge, segons dades facilitades per l’Ajuntament, durant el primer dia que es permetia una hora de passejada als menors des que va començar el confinament. L’alarma pels excessos que es van cometre van arribar de diverosos fronts: de ciutadans que ho alertaven a la xarxa, de l’alcaldessa, Ada Colau, del president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós i del Protecció Civil.

Avui, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha defensat que “va haver-hi un compliment generalitzat” però ha admès que es van veure imatges que no els van “agradar”, en relació a casos “puntuals” en què es van poder veure algunes escenes amb massa persones al carrer. Casos “puntuals” que van derivar en més de 600 denúncies que acabaran en multa. Davant d’això, Collboni ha fet una crida a la “responsabilització”: “Ens hi juguem fer passos enrere”. 

Els criteris que es donen des de les administracions, ha dit, han de ser “entesos” per seguir fent front a la baixada de la corba de contagis i evitar totes les morts possibles. Sobre la possible obertura de parcs o platges, Collboni ha matisat que serà sempre sota el criteri de la “màxima prudència” i en funció de com evolucioni la situació. “Seguim en estat d’alarma i el criteri general continua sent el del confinament”, ha afegit.

Més informació

Nou comentari