3 VÍDEOS | Una cria de tortuga, rescatada viva del fons del niu de la Mar Bella

Finalitza l'eclosió del niu de tortuga careta de Barcelona de forma "exitosa" però "prematura"

L’eclosió dels ous de tortuga babaua o careta (Caretta caretta) de la platja de la Mar Bella ha finalitzat de forma exitosa però prematura a causa de la calor d’aquest agost. Dels 60 ous que es van deixar al niu, enterrat a la sorra, han nascut 56 cries de forma natural. D’aquestes n’hi ha 42 que ja han estat alliberades al mar. Les últimes 10 han nascut aquesta nit de dissabte a diumenge, després que la vigília en nasquessin 40 de cop.

Aquest diumenge al matí els tècnics han procedit ja a buidar el niu, que està en una zona de platja d’accés prohibit i custodiada per voluntaris les 24 hores. La sorpresa ha estat trobar-hi al fons, enterrada a 20 centímetres de profunditat, una tortugueta viva que no havia pogut sortir-ne perquè encara estava immadura.

L’han mesurada i analitzada amb deteniment i han decidit que calia portar-la a les instal·lacions del CRAM perquè acabi de madurar abans de ser alliberada. També hi han trobat els darrers 4 ous, que no han resultat viables. En els següents 3 vídeos, difosos pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, es pot veure com ha estat recuperada la tortugueta del fons del niu, examinada i mesurada.

Uns altres 17 ous es van traslladar a la Fundació CRAM i al Zoo de Barcelona per a la cria en captivitat. D’aquest grup ja han nascut 5 cries i 4 estan eclosionant aquest diumenge al CRAM. Els 8 del zoològic segueixen en incubació.

Es tracta del primer cop que una tortuga careta fa la posta en una platja de la ciutat de Barcelona, i també va ser el primer dels quatre nius localitzats enguany a Catalunya des que el passat 1 de juny va començar la temporada de nidificació d’aquesta espècie.

Més informació

Nou comentari