Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
29 vols cancel·lats per al sisè dia de vaga de Vueling
  • CA

La vaga de la tripulació de cabina de Vueling continua. Aquest diumenge és el sisè dia d’aturades i es preveu la cancel·lació de 29 vols a l’aeroport del Prat. Segons l’aerolínia, això vol dir que a Barcelona oferiran servei el 82 % dels vols previstos i a tot l’Estat el 91 %. Per tal d’evitar que les aturades afectin el mínim possible els passatgers, Vueling està intentant donar-los alternatives. De moment, a nou de cada deu se’ls ha canviat el bitllet o se’ls hi ha fet un reemborsament.

La vaga va començar el passat 1 de novembre. Llavors la companyia va haver de cancel·lar uns altres 25 vols. Es preveu que les aturades es repeteixin tots els divendres, diumenges i dilluns fins al 31 de desembre, i també en alguns dels festius de Nadal més importants, com els dies 6, 8 i 24 de desembre i el 5 de gener del 2023.

Aquest divendres els treballadors es van manifestar

Per part seva, el sindicat majoritari de la companyia, STAVLA, va convocar el passat divendres una manifestació dels treballadors de Vueling, que van demanar augments salarials. Des del seu punt de vista, després de 12 dies de negociacions amb la companyia no s’ha avançat en cap sentit i tampoc se’ls hi ha donat cap proposta que els hi doni motius per aturar la vaga. La tripulació de cabina demana, concretament, una actualització salarial del 13,40 %, ja que, segons STAVLA, és la manera de posar els salaris al nivell de la pujada de preus.

Aquesta vaga podria estar lluny d’acabar. Fa uns dies STAVLA va dir que si la direcció de l’empresa no negociava el conveni col·lectiu de la plantilla, les aturades podrien ser indefinides. Des del seu punt de vista, les converses no estaven arribant a cap canvi o millora. Per part seva, Vueling va dir fa uns dies que els increments de salari són “inviables” i suposarien “pèrdua de competitivitat i viabilitat futura” de la companyia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa