Més de 15.300 persones s’han format en la criança a l’Escola de Pares de l’Hospital HM Nens

El projecte es va posar en marxa fa deu anys com a activitat complementària a l'activitat assistencial del centre

Més de 15.300 persones han participat en les activitats de l’Escola de Pares, un projecte posat en marxa fa 10 anys per l’Hospital HM Nens amb un programa d’accions que, coordinat per la doctora Josefina Llagostera, es duu a terme tant en el centre com en les escoles, llars d’infants, associacions, centres cívics i associacions familiars que les sol·liciten.

L’Escola de Pares és una iniciativa complementària a l’activitat assistencial d’HM Nens que va sorgir per donar resposta a les diferents qüestions sobre les quals els pares sol·licitaven més informació. S’organitzen xerrades divulgatives sobre temàtiques d’interès per als pares, tallers i cursos, i hi ha també un grup de lactància per donar a conèixer els beneficis de la lactància materna i ajudar es parelles durant aquest període.

El director de l’Hospital HM Nens, el doctor Javier Massaguer, assegura: “Resulta molt gratificant que se’ns prengui com a referència en l’àmbit de la salut infantil, ja no només els pares que acudeixen al nostre centre a tractar als seus fills sinó també altres entitats que confien en nosaltres per contribuir a la formació de professors, monitors i cuidadors”.

Educació i alimentació

Segons la doctora Josefina Llagostera, “l’educació i l’alimentació són dos dels temes sobre els quals es té més demanda, encara que en els últims anys, els tallers de primers auxilis en pediatria i reanimació cardiopulmonar bàsica en pediatria han tingut molt bona acollida”. 

L’Escola de Pares inclou activitats pensades per a pares amb fills de qualsevol edat, ja que engloba des de l’embaràs fins a l’adolescència. Així, al llarg d’aquests 10 anys, els temes a tractar s’han anat adaptant als canvis que ha experimentat la demanda social. Actualment, per exemple, s’inclouen formacions com Creixent entre pantalles, impartida per la doctora Amalia Arce, o Com educar les emocions, que tindrà lloc el proper 28 de març a càrrec del Servei de Psicologia. A més, també han evolucionat pel que fa al format. La doctora Llagostera explica que “al principi, les xerrades eren merament informatives i, a poc a poc, s’ha intentat que els assistents fossin protagonistes i subjectes actius de les activitats”. Les xerrades i tallers de l’Escola de Pares són, majoritàriament, gratuïts i per motius d’aforament, requereixen una inscripció prèvia.

El calendari d’aquest primer trimestre ja està disponible i s’hi pot accedir a la web d’HM Nens.

Les activitats de l’Escola de Pares es desenvolupen, fonamentalment, a les instal·lacions de l’Hospital HM Nens, però també surten al carrer. Són nombroses les escoles, llars d’infants, associacions, centres cívics i associacions familiars que entren en contacte amb el centre sanitari perquè els seus professionals acudeixin a formar els pares o altres professionals d’aquestes organitzacions. Tenen especial rellevància les escoles de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) que acullen formacions per a estudiants d’Educació Infantil.

Més informació

Nou comentari