Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 15.300 persones s’han format en la criança a l’Escola de Pares de l’Hospital HM Nens
  • CA

Més de 15.300 persones han participat en les activitats de l’Escola de Pares, un projecte posat en marxa fa 10 anys per l’Hospital HM Nens amb un programa d’accions que, coordinat per la doctora Josefina Llagostera, es duu a terme tant en el centre com en les escoles, llars d’infants, associacions, centres cívics i associacions familiars que les sol·liciten.

L’Escola de Pares és una iniciativa complementària a l’activitat assistencial d’HM Nens que va sorgir per donar resposta a les diferents qüestions sobre les quals els pares sol·licitaven més informació. S’organitzen xerrades divulgatives sobre temàtiques d’interès per als pares, tallers i cursos, i hi ha també un grup de lactància per donar a conèixer els beneficis de la lactància materna i ajudar es parelles durant aquest període.

El director de l’Hospital HM Nens, el doctor Javier Massaguer, assegura: “Resulta molt gratificant que se’ns prengui com a referència en l’àmbit de la salut infantil, ja no només els pares que acudeixen al nostre centre a tractar als seus fills sinó també altres entitats que confien en nosaltres per contribuir a la formació de professors, monitors i cuidadors”.

Educació i alimentació

Segons la doctora Josefina Llagostera, “l’educació i l’alimentació són dos dels temes sobre els quals es té més demanda, encara que en els últims anys, els tallers de primers auxilis en pediatria i reanimació cardiopulmonar bàsica en pediatria han tingut molt bona acollida”. 

L’Escola de Pares inclou activitats pensades per a pares amb fills de qualsevol edat, ja que engloba des de l’embaràs fins a l’adolescència. Així, al llarg d’aquests 10 anys, els temes a tractar s’han anat adaptant als canvis que ha experimentat la demanda social. Actualment, per exemple, s’inclouen formacions com Creixent entre pantalles, impartida per la doctora Amalia Arce, o Com educar les emocions, que tindrà lloc el proper 28 de març a càrrec del Servei de Psicologia. A més, també han evolucionat pel que fa al format. La doctora Llagostera explica que “al principi, les xerrades eren merament informatives i, a poc a poc, s’ha intentat que els assistents fossin protagonistes i subjectes actius de les activitats”. Les xerrades i tallers de l’Escola de Pares són, majoritàriament, gratuïts i per motius d’aforament, requereixen una inscripció prèvia.

El calendari d’aquest primer trimestre ja està disponible i s’hi pot accedir a la web d’HM Nens.

Les activitats de l’Escola de Pares es desenvolupen, fonamentalment, a les instal·lacions de l’Hospital HM Nens, però també surten al carrer. Són nombroses les escoles, llars d’infants, associacions, centres cívics i associacions familiars que entren en contacte amb el centre sanitari perquè els seus professionals acudeixin a formar els pares o altres professionals d’aquestes organitzacions. Tenen especial rellevància les escoles de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) que acullen formacions per a estudiants d’Educació Infantil.

Més notícies
Recollida de joguines amb més de cent anys d’història a l’Hospital HM Nens
Notícia: Recollida de joguines amb més de cent anys d’història a l’Hospital HM Nens
Comparteix
El grup HM Hospitales, nou propietari del centre sanitari, manté la tradició que permet repartir més de 10.000 paquets cada any
L’Hospital HM Delfos estrena un escàner poc invasiu per a nens que necessiten radiografies sovint
Notícia: L’Hospital HM Delfos estrena un escàner poc invasiu per a nens que necessiten radiografies sovint
Comparteix
El centre del grup HM Hospitales a Barcelona és el primer de l'estat espanyol que fa servir l'escàner vertical EOS®
HM Hospitales augmenta el seu compromís social amb l’adquisició de la Fundació Hospital de Nens
Notícia: HM Hospitales augmenta el seu compromís social amb l’adquisició de la Fundació Hospital de Nens
Comparteix
El Grup adquireix el seu tercer centre a Barcelona, especialitzat en assistència pediàtrica, i n’integra l’activitat solidària amb la nova Fundación HM Obra Social
El grup HM Hospitales compra l’Hospital de Nens i en mantindrà l’obra social
Notícia: El grup HM Hospitales compra l’Hospital de Nens i en mantindrà l’obra social
Comparteix
Els nous propietaris ja tenen a Barcelona l'hospital HM Delfos i l'antiga Clínica Sant Jordi, a Sant Andreu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa