Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Uns 150 voluntaris netegen les platges de Barcelona un mes després del Glòria

Unes 150 persones han participat aquest dissabte al matí en una recollida de residus a les platges de Barcelona organitzada per entitats de medi ambient i l’Ajuntament. En total, els voluntaris han recollit 110 kg de residus que s’han portat fins a l’espigó del Gas, on s’han separat segons la tipologia per al seu reciclatge. L’acció de neteja s’ha fet un mes després del temporal Glòria, que va deixar sobre la sorra de les platges una gran quantitat de residus provinents del mar.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, que ha participat en l’acció, ha recordat que la presència de residus al mar és un “autèntic repte davant de la situació de fragilitat” del litoral. “Accions com aquesta evidencien que l’acció de recollida de residus és molt necessària, però que el civisme i respecte del nostre entorn és encara més fonamental”, ha afirmat.

Durant l’acció també s’ha fet esment a la tasca que fan els equips de neteja municipals, que durant tot l’any s’encarreguen de la neteja de la sorra. Cada any suposa una inversió de 2,5 milions d’euros. Es calcula que, si els usuaris de les platges no deixessin brossa a la sorra, aquest cost seria un 25% inferior.

El dispositiu especial de neteja de residus flotants a la superfície de l’aigua del mar consta de quatre embarcacions cada dia que recorren totes les platges de la ciutat. Durant l’any 2019 aquestes embarcacions van recollir 15 metres cúbics de residus flotants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa