Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
150 professors i alumnes confinats el segon dia d’obrir les escoles
  • CA

L’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que hi ha 14 professors i 19 infants que han donat positiu per coronavirus després dels dos primers dies d’obertura dels centres escolars. Això ha portat a que hi hagi 69 docents confinats a casa de manera preventiva, i 78 nens i nenes en la mateixa situació. Aquestes xifres han estat valorades per l’alcaldessa com a “molt baixes”, tenint en compte que hi ha un total de 963 centres que s’han obert aquesta setmana a Barcelona amb més de 317.000 alumnes inscrits.

Sobre les 102 escoles bressol municipals, a més, l’alcaldessa ha destacat que no s’ha trobat “cap incidència”. Si bé hi va haver tres educadores que dies enrere van tenir símptomes, es va actuar en conseqüència i s’ha pogut obrir amb normalitat, ha informat la líder del govern municipal.

Pel que fa al sector privat, però, una llar d’infants de les Corts ha estat avui la primera a tancar preventivament. Com les escoles bressol privades van obrir dues setmanes abans, en la seva majoria, les incidències també els han arribat amb més rapidesa.

Així i tot, aquests casos excepcionals està previst que es vagin produint i de fet el departament de Salut ja ho va advertir dies enrere. L’obertura de les escoles pot generar repunts de contagi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa