150 professors i alumnes confinats el segon dia d’obrir les escoles

Ada Colau ha valorat que són unes xifres "molt baixes" si es comparen amb el gran nombre d'inscrits en els centres barcelonins

L’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que hi ha 14 professors i 19 infants que han donat positiu per coronavirus després dels dos primers dies d’obertura dels centres escolars. Això ha portat a que hi hagi 69 docents confinats a casa de manera preventiva, i 78 nens i nenes en la mateixa situació. Aquestes xifres han estat valorades per l’alcaldessa com a “molt baixes”, tenint en compte que hi ha un total de 963 centres que s’han obert aquesta setmana a Barcelona amb més de 317.000 alumnes inscrits.

Sobre les 102 escoles bressol municipals, a més, l’alcaldessa ha destacat que no s’ha trobat “cap incidència”. Si bé hi va haver tres educadores que dies enrere van tenir símptomes, es va actuar en conseqüència i s’ha pogut obrir amb normalitat, ha informat la líder del govern municipal.

Pel que fa al sector privat, però, una llar d’infants de les Corts ha estat avui la primera a tancar preventivament. Com les escoles bressol privades van obrir dues setmanes abans, en la seva majoria, les incidències també els han arribat amb més rapidesa.

Així i tot, aquests casos excepcionals està previst que es vagin produint i de fet el departament de Salut ja ho va advertir dies enrere. L’obertura de les escoles pot generar repunts de contagi.

Nou comentari