Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Torra surt a agrair la concentració davant del Parlament i la gent respon: “Ni un pas enrere”
  • CA

La inhabilitació per dictamen de la Junta Electoral Central del president de la Generalitat, Quim Torra, ha despertat una certa indignació als carrers de Barcelona. Tot i quedar lluny de la intensitat de les protestes per la sentència de l’1-O, centenars de persones han sortit a reivindicar la legitimitat del president. Tant és així que molts s’han apropat fins al Parlament, on s’ha convocat un ple extraordinari per donar resposta a la decisó de la JEC. Al vespre, Torra ha sortit a saludar els concentrats a l’exterior a mode d’agraïment per la mobilització. La gent ha respost cridant: “Ni un pas enrere”.

Hores abans, a dos quarts de cinc, una protesta havia rebut els diferents parlamentaris amb crits de “Torra president” o “volem entrar, és el nostre Parlament”, ja que no se’ls hi permetia l’entrada. Finalment, quan els polítics ja havien entrat, centenars de persones mobilitzades han pogut accedir a l’interior del recinte i han arribat fins a l’espai del voltant de la cambra catalana. Els manifestants, una vegada establerts a tocar del cordó policial de protecció del Parlament, s’han mantingut en l’àmbit de la reivindicació verbal únicament. El càntic més repetit ha estat el de “fora la bandera espanyola”. Aquesta consigna porta implícita una referència als fets d’ahir, quan, a la plaça Sant Jaume, membres de l’ANC van accedir al Palau de la Generalitat i van despenjar la rojigualda

El punt on s’han establert inicialment bona part dels CDR és l’enllaç del passeig de Picasso amb l’avinguda del Marquès de l’Argentera. Allà, prèviament, els antiavalots de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra havien establert un perímetre de seguretat amb tanques i presència policial. A les cinc de la tarda, però, els cossos de seguretat han desfet la prohibició d’entrar-hi i han permès que la gent s’hi endinsés. Justament, alhora, un altre grup de manifestants concentrats en la zona que connecta el parc amb el passeig Lluís Companys han obert un dels accessos principals del recinte i hi han accedit, com mostra el vídeo de Betevé. 

Precisament l’entrada forçosa s’ha produiït des del punt on l’Assemblea Nacional i Òmnium Cultural havien fet una convocatòria per seguir el ple extraordinari amb uns altaveus, de manera comunitària, per mostrar el seu escalf a Torra. La proposta, finalment, s’ha desplaçat a l’interior del parc. Així doncs, des del punt on s’ha establert la protesta, es podien seguir les intervencions parlamentàries. Tant és així que, quan el portaveu del Partit Popular, Alejandro Fernández, ha intervingut, s’ha produït una xiulada massiva com a senyal de rebuig.

També s’han produït protestes similars, tot i que menys intenses, en els parlaments dels representants d’ERC i PSC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa