Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Visca el tall de la Jonquera”, la manifestació barcelonina en suport al Tsunami Democràtic
  • CA

Unes 300 persones es concentren al davant de la delegació del govern espanyol aquest vespre. La protesta, però, no és el principal escenari de pressió al carrer del dia. El tall de la Jonquera és la gran acció que el Tsunami Democràtic ha cridat a mantenir durant tres dies. Tanmateix, els qui no hi han anat però han volgut mantenir el pols de la indignació han acabat tallant el trànsit a Roger de Llúria amb Mallorca. “Visca el tall de la Jonquera i visca la Catalunya Nord”, han cridat ràpidament des de l’epicentre de la concentració.

L’actualitat política, però, també ha marcat altres consignes entre els manifiestants. Una de les que més ha quallat ha estat la referència a la dimissió del fins avui líder de Ciutadans. “On està Albert Rivera?” han cantat en massa de manera irònica. L’acció impulsada pel col·lectiu Generació 1-O, seguint la tònica dels últims dies, ha insistit en consignes contra els Mossos d’Esquadra i la manca d’unitat d’ERC i JxCat.

La trobada es manté únicament en el pla de la protesta verbal i el tall de trànsit, però els antiavalots dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han disposat un cordó al voltant de la delegació del govern espanyol. 

Poc a poc, ha anat arribant més gent a la cruïlla de Roger de Llúria amb Mallorca per sumar-se a la protesta. Els assistents, de totes les edats, reparteixen la responsabilitat de la situació entre la conselleria d’Interior i el govern espanyol. També s’han intensificat les peticions de codis QR per aconseguir accedir a l’aplicació del Tsunami Democràtic. Alguns en van demanant de grupet en grupet. Si la resposta és negativa, segueixen intentant-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa