Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vargas Llosa: “No reconec aquesta Barcelona”
  • CA

L’escriptor i premi Nobel, Mario Vargas Llosa, ha assegurat aquest dimecres a Logronyo: “No reconec aquesta Barcelona”, davant el conflicte català. Ha evocat la ciutat en la qual va viure cinc anys i que ha considerat “segurament els més feliços” de la seva vida, quan la ciutat era “la capital de la cultura d’Espanya”, ha dit. Ara “és molt difícil entendre el que està passant”.

Vargas Llosa s’ha referit així a la situació a Catalunya, i ha recordat la “sensació” d’aquella Barcelona “quan els espanyols hi anaven per a sentir-se europeus perquè allà es respirava Europa, la democràcia, la llibertat… hi havia independentistes sí, però no com ara”.

L’escriptor ha reflexionat, a més, que Espanya “va cometre un error cedint l’educació a les autonomies” perquè “hi ha tres generacions de joves catalans que han viscut en la mentida històrica i se’ls ha convençut que Espanya va ocupar colonialment a Catalunya i que els ha robat. Aquesta animadversió que és el nacionalisme i el moviment independentista català ha retrocedit a Barcelona de ser la capital cultural d’Espanya a una cultura provinciana”, ha seguit despaxant-se Vargas Llosa.

Per acabar, ha apuntat que “el que és tràgic és que això ocorri en un país que va sorprendre al món durant la Transició perquè el món sencer va mirar entusiasmat la Transició espanyola”, ha acabat dient.

Més notícies
Tres milions cremats en una setmana d’aldarulls en les protestes per la sentència
Notícia: Tres milions cremats en una setmana d’aldarulls en les protestes per la sentència
Comparteix
Es van malmetre 1044 contenidors, 6400 m2 de paviment, marquesines de bus, combois de metro, Bicing i senyalització
77 detinguts han passat pels jutjats de Barcelona per les protestes de la sentència
Notícia: 77 detinguts han passat pels jutjats de Barcelona per les protestes de la sentència
Comparteix
A tot Catalunya s'han arrestat 133 adults i 15 menors d'edats | Els tribunals de la capital han dictat 16 empresonaments provisionals

Comentaris

  1. Icona del comentari de: La lluminaria a octubre 24, 2019 | 01:37
    La lluminaria octubre 24, 2019 | 01:37
    fake.
  2. Icona del comentari de: capitao lampiao a octubre 24, 2019 | 03:14
    capitao lampiao octubre 24, 2019 | 03:14
    On els espanyols no van ocupar colonialment ni van robar res va ser al Peru. Nomes hi van anar per inventar la truita de patates altrament dita "española".
  3. Icona del comentari de: d'on no n'hi ha no en raja a octubre 24, 2019 | 08:49
    d'on no n'hi ha no en raja octubre 24, 2019 | 08:49
    se m'enfot tres pitus, mira vargas, saps que és la democràcia, doncs si ho saps explica-m'ho, aleshores ententràs que el que fa el gobierno español no és democràcia. Calla i paga el deute vargas, que el teu deute si que està reconegut
  4. Icona del comentari de: Roberto Alcazar y Pedrín a octubre 24, 2019 | 10:03
    Roberto Alcazar y Pedrín octubre 24, 2019 | 10:03
    Diu: "Espanya va cometre un error cedint l'educació a les autonomies perquè hi ha tres generacions de joves catalans que han viscut en la mentida històrica". Es dedueix que a ell ja li semblava bé l'escola franquista i la seva "veritat històrica" i la seva Formación del Espíritu Nacional que va condicionar el pensament de les tres o quatre generacions anteriors, les que, segons ell, van fer una Transició o Transacció modèlica amb el franquisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa