Valls es postula ara per presidir la Generalitat

El regidor es veu liderant una llista de constitucionalistes al Parlament, després de mesos negant-ho

"Vull ser útil", diu Manuel Valls. L'ex primer ministre francès i ara regidor de l'oposició confirma finalment que sí que vol liderar una llista en unes eleccions catalanes com a presidenciable. Després de mesos negant que volgués fer el salt a la política catalana o espanyola i després de perdre la clau de la majoria pel govern Colau-Collboni, Valls ha trobat una nova manera de ser "útil" al constitucionalisme. En declaracions en exclusiva al diari ABC, ha anunciat la seva voluntat de presentar-se i ha difós l'article a través de les xarxes socials.

"No vull ser candidat pel mer fet de ser-ho, però hi ha un espai per al constitucionalisme a Catalunya i el puc representar jo", ha dit. Aquesta senzilla afirmació en un diari amb seu a Madrid contrasta amb la multitudinària posada en escena que va dissenyar per anunciar que es presentava a l'alcaldia, amb una conferència solemne al mirador del CCCB. La defensa de l'status quo estatal no la veu garantida amb les llistes actuals. Diu que Cs "s'enfonsa" i que el PP "no té força", pel que considera que "s'ha de repensar l'espai constitucionalista". Als socialistes, amb qui darrerament semblava que tenia una mica més de sintonia, els recrimina que hagin pactat amb JxCat a la Diputació de Barcelona.

Ja no és catalanista

El nou constitucionalisme de Valls s'escora a la dreta i fuig de tota reminiscència catalanista. Així, descarta confluir amb formacions autonomistes moderades com la Lliga Democràtica o Lliures: "Tornar a fer pujolisme és perillós". També s'oposa a qualsevol format de referèndum, ni tan sols sobre un eventual nou Estatut d'Autonomia: "Una consulta no és una bona idea". "Falta una opció de doni esperança, que lideri el relat d'Espanya, que reivindiqui en català i espanyol el constitucionalisme, rebutjant els pactes que donin poder a un nacionalisme que acaba sent violent i etnocèntric", sosté.

"No reivindicaré el catalanisme polític, hem vist que no ha funcionat", diu ara Valls, després d'abanderar-lo en la seva precampanya per l'alcaldia. "L'ambigüitat no és pràctica", diu ara. Sense confluir amb ningú, doncs, ha acabat decidint-se per concórrer simplement amb la seva plataforma personal, Barcelona pel Canvi, de la que també forma part la regidora i exsenadora d'UDC, Eva Parera. Assegura que la candidatura podria estar llesta fins i tot per febrer, una de les dates que sonen per a un avançament electoral a Catalunya.

Més informació
Comentaris (17)
Cucurulla Fa 2 mesos
Quina mania en mentir sobre l'independentisme, Amb sort tindrà tant èxit com en el seu intent de ser alcalde i marxarà cap a França...
pere de manlleu Fa 2 mesos
A la meva comunitat de veins fa falta un president ??????????
capitao lampiao Fa 2 mesos
I jo em postulo per Emperador de la Xina i Gran Mufti de Jerusalem. Alhora.
jcm Fa 2 mesos
he he he , pobre diable.
Gombau Fa 2 mesos
QUIN ANIMAL TANT FERÉSTEC!
i SEGUIM! Fa 2 mesos
Andiot, més que andiot.
image/svg+xml