Valls planta l'acte de la Diada perquè té un plantejament "inacceptable"

L'exprimer ministre francès i la regidora del seu grup, Eva Parera, rebutgen la invitació

Manuel Valls i Eva Parera han transmès per carta que no participaran en l'acte institucional de la Diada perquè té un plantejament "inacceptable". Segons el regidor de l'Ajuntament i exprimer ministre francès, tant el Govern com el Parlament "han decidit, un any més, convertir la festa de tots els catalans en un acte al servei d'uns interessos partidistes", segons ha dit en una carta de resposta a la invitació del president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Parlament, Roger Torrent, difosa a través de Twitter. 

Això, al seu parer, exclou "de facto" persones, partits i entitats que no combreguen amb els "postulats nacionalistes". Valls considera una "manca absoluta de respecte" a la ciutadania, a les institucions, a Espanya i "a la veritat" dedicar la Diada a la "resistència col·lectiva i a la llibertat dels presos polítics i exiliats".

Més info: Colau no anirà a la manifestació de la Diada

L'exprimer ministre francès ha volgut denunciar la "falsedat" d'aquesta consigna perquè a l'Estat "no hi ha presos polítics ni exiliats, només hi ha polítics responsables dels seus actes i una justícia independent a la qual correspon determinar-ne les conseqüències jurídiques".

També considera que "persistir en aquest relat sota el lema amenaçant de Tornarem és greu", i fer-ho "instrumentalitzant la Diada és sectari".

Comentaris