Valls planta l’acte de la Diada perquè té un plantejament “inacceptable”

L'exprimer ministre francès i la regidora del seu grup, Eva Parera, rebutgen la invitació

Manuel Valls i Eva Parera han transmès per carta que no participaran en l’acte institucional de la Diada perquè té un plantejament “inacceptable”. Segons el regidor de l’Ajuntament i exprimer ministre francès, tant el Govern com el Parlament “han decidit, un any més, convertir la festa de tots els catalans en un acte al servei d’uns interessos partidistes”, segons ha dit en una carta de resposta a la invitació del president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Parlament, Roger Torrent, difosa a través de Twitter. 

Això, al seu parer, exclou “de facto” persones, partits i entitats que no combreguen amb els “postulats nacionalistes”. Valls considera una “manca absoluta de respecte” a la ciutadania, a les institucions, a Espanya i “a la veritat” dedicar la Diada a la “resistència col·lectiva i a la llibertat dels presos polítics i exiliats”.

[r:1]

L’exprimer ministre francès ha volgut denunciar la “falsedat” d’aquesta consigna perquè a l’Estat “no hi ha presos polítics ni exiliats, només hi ha polítics responsables dels seus actes i una justícia independent a la qual correspon determinar-ne les conseqüències jurídiques”.

També considera que “persistir en aquest relat sota el lema amenaçant de Tornarem és greu”, i fer-ho “instrumentalitzant la Diada és sectari”.

Més informació

Comentaris

  d'on no n'hi ha no en raja 06/09/2019 1:11 pm
  ningú et trobarà a faltar
  gggggggggg 06/09/2019 1:16 pm
  Ni cas!
  A l'aguait 06/09/2019 1:57 pm
  Aquest ,cada dia té més por de que anem en serio i li tremola la butxaca
  Gloria 06/09/2019 4:04 pm
  Mira quin disgust que m,ha donat , ets un vividor parasit més de la política ,que t'han fotut fora de France per inepte
  Pol 06/09/2019 4:59 pm
  En Valls va assistir a la mítica manifestació del 1977, però és clar abans Monsieur-moi-même no era pas un (no)nacionalista espanyol altrament dit, xovinista espanyol.
  Pep 06/09/2019 6:04 pm
  Aneu a cagar!

Nou comentari