Valls carrega ara contra la burgesia barcelonina: "És molt de poble"

El regidor celebra que Albert Batlle tingués "l'honor de dimitir" dels Mossos d'Esquadra "quan Puigdemont els va convertir en policia política"

El líder del grup Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, ha atacat avui, contra tot pronòstic, l'empresariat de la capital catalana. "A Barcelona la burgesia és molt local, molt tancada, molt petita, molt de poble", ha opinat de motu proprio, sense pregunta prèvia, en una entrevista al diari ABC. Segons Valls, els empresaris catalans "han renunciat al seu paper" i tot i que "l'economia" i "el món" han canviat, "la burgesia catalana ha viscut d'una manera molt patrimonial, sense voler entendre ni liderat aquest canvi". Unes paraules que xoquen amb la informació del diari Ara, que apuntava que la cursa de l'ex-primer ministre francès cap a les eleccions municipals va ser finançada, precisament, per diversos empresaris de la ciutat. 

Pel que fa a l'actualitat del consistori, amb la formació del nou govern al complet entre comuns i socialistes, ha celebrat que s'hagi fixat la figura d'Albert Batlle al capdavant de seguretat perquè "ho va fer bé dirigint els Mossos i va tenir l'honor de dimitir quan Puigdemont els va convertir en policia política". Sobre la relació amb el PSC i els pactes post-electorals, el dirigent treu pit i assegura que "els socialistes i jo vam fer canviar a Colau de paradigma quan li van plantejar que fos alcaldessa amb el nostre suport" i ha lamentat que "Ciutadans no entengués que el prioritari era salvar Barcelona". 

En retrospectiva, en relació a les eleccions del 26 de maig, ha afegit: "Vaig tenir un resultat mediocre però he tingut l'honor d'aconseguir que Barcelona no caigui en mans de l'independentisme". Amb tot plegat, i tot i haver-se quedat amb dos únics regidors al seu grup, Manuel Valls està "content pel que he aconseguit". Així, assegura que "Colau pot posar el llacet però alguna cosa ha canviat quan accepta els nostres vots".

En la mateixa entrevista, Valls valora el jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa de l'1-O, Manuel Marchena, com "una figura importantíssima". Dels seus atributs en destaca "ordre, llei, higiene". I clou: "Aquest judici ha avalat la democràcia espanyola i ha retornat la confiança en les institucions". 

Més informació
Comentaris (21)
Joan Gibert Fa 5 mesos
Està Valls ja fent les maletes per anar a Madrid? Si és així, per nosaltres que no quedi. Bon vent!
JordiP Fa 5 mesos
Algú li ha explicat a aquest allò de la Lliga Regionalista. I el molt tontet s'ho ha cregut. Com pot aquest ... pallasso pretendre governar amb aquest rerefons ideològic i intel·lectual? He, he, he. Deu pensar que encara tenim tramvies de mules, he, he.
Ui, que imprudent és atacant la "bucgesia" Fa 5 mesos
d'on pensa que treurà els vots? o és que ja s'ha encomanat de colaus i sociates i ha passat al costat fosc?
Aereo Fa 5 mesos
Si, i ell es de granja.
odisea Fa 5 mesos
Pues la Colau tu alcalde debe ser de pueblo como tu.
Gavacho Fa 5 mesos
No pots negar d'on ets
image/svg+xml