Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una nova enquesta andorrana rebaixa les expectatives d’ERC i fa créixer les de JxCat
  • CA

La llista de Junts per Catalunya continuaria guanyant suports mentre la d’Ernest Maragall (ERC) en perdria un percentatge similar. És una de les dades a extreure de la nova enquesta, tot i estar en època de prohibició, del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a El Periòdic d’AndorraSegons detalla el nou informe, Esquerra Republicana encara guanyaria les eleccions amb un 21,1% dels vots, Barcelona en Comú es quedaria a poc més d’un punt de diferència (20%) i i el PSC seria la tercera força amb un 15,4% dels vots. Tots tres baixarien lleugerament el suport respecte la mateixa enquesta d’ahir, però el que més percentatge de vot perdria seria Maragall, amb quatre dècimes menys. Per contra, qui més creix és JxCat, que augmenta mig punt la seva projecció i arribaria fins al 12% del total.

Així, JxCat està prop de fer el sorpasso a la candidatura de Manuel Valls, que encara compta amb un 12,2% dels suports, tot i que va a la baixa. En el mateix estudi, la triple lluita pels últims representants al consistori amb el PP (5,2%), CUP (5%) i Barcelona és Capital (4,8%) deixa oberta la possibilitat d’obtenir entre 0 i 2 regidors a totes tres candidatures, tot i que remarca que Bou és el millor situat per fer aconseguir-ho. 

Per la part alta de les enquestes, la projecció del GESOP atorga a ERC entre 9 i 10 representants al consistori, el mateix que als comuns, i el PSC aparcaria els millors auguris de les últimes setmanes per quedar-se amb 7 regidors. Valls i JxCat es mourien en una forquilla d’entre 5 i 6 butaques al consistori.

També és rellevant com canvia la tendència dels votants a l’hora d’opinar sobre qui creuen que guanyarà les eleccions, ja que per primera vegada els votants tenen la percepció que qui ho aconseguirà serà Ada Colau. Així ho consideren un 33,3% dels enquestats, mentre que d’Ernest Maragall ho pensen el 33,1%. Fa tan sols quatre dies, la mateixa pregunta del GESOP lluia un 38,6% dels barcelonins preguntats que pensaven que el guanyador seria el candidat republicà i, en canvi, Colau només sumava un 26,7%. 

Més notícies
Una nova enquesta pronostica un triple empat entre Maragall, Colau i Collboni
Notícia: Una nova enquesta pronostica un triple empat entre Maragall, Colau i Collboni
Comparteix
ERC encara lidera els sondejos, però el PSC s’acosta als comuns i els tres partits es podrien trobar amb 9 regidors cadascun
Dues noves enquestes deixen l’independentisme a les portes de la majoria a Barcelona
Notícia: Dues noves enquestes deixen l’independentisme a les portes de la majoria a Barcelona
Comparteix
Els sondejos donen entre 18 i 22 regidors a les forces independentistes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa