Una ferida l’1-O exigeix a Millo que retiri el que va dir sobre ella en el judici del Suprem

La noia que l’1-O va patir una capsulitis als dits arran de la violència policial, Marta Torrecillas, ha presentat aquest dimarts un escrit als jutjats de Barcelona en què exigeix l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo que retiri el que va dir d’ella quan van declarar al Tribunal Suprem en el judici del Procés.

En l’escrit, que Torrecillas ha presentat amb el seu advocat, Xavier Monge, demana a Millo que rectifiqui les afirmacions en què deia que ella va mentir sobre l’actuació policial, que després va demanar perdó públicament i que la mà embenada no era la que li va agafar un policia.

Torrecillas adverteix que, en cas que Millo no rectifiqui públicament, estudiarà la possibilitat d’interposar una demanda per dany a l’honor.

La noia s’ha vist perseguida per totes bandes des que l’1-O va protagonitzar, com a víctima, una de les imatges més dures de la repressió policial de l’1-O, en què se la veia arrossegada per policies escales avall a l’institut Pau Claris i li van fer mal en una mà. Abans que li baixés la inflamació i els metges poguessin comprovar que tenia una capsulitis amb una radiografia, el dolor li impedia moure els dits i estava convençuda que li havien trencat.

Quan va saber què tenia i ho va aclarir, va començar la polèmica i també una operació d’assetjament de determinats sectors que l’acusaven d’haver mentit i fins i tot la insultaven i l’amenaçaven.

La persecució i les amenaces van arribar fins al punt que alguns d’aquests assetjadors, que van aconseguir el seu telèfon, han pogut ser identificats i seran jutjats, ja que la van incloure en grups de Whatsapp, com un de titulat Arriba España filla de puta, en què s’incitava a l’odi contra ella.

[r:1]

Després van venir les declaracions de Millor al Suprem, en les quals va tergiversar el fet que hagués aclarit l’abast de la lesió quan els metges li van diagnosticar i ho va convertir en una “disculpa” per una suposada mentida.

[r:2]

També al jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona, que investiga la violència policial del dia del referèndum, Torrecillas va veure com la fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i un sindicat policial demanaven que la imputessin. El jutge ho va desestimar.

Comentaris

  Pol Juliol 09, 2019 | 18:19
  Que l'estat espanyol per a defensar la "unitat" hagi de fer paperots miserables com els de Millo, palesa la misèria moral dels aparells d'estat espanyol.
  Pep Juliol 09, 2019 | 21:09
  Millo, Bono, Català, Hernando... tots al jutjat.
  Avia Juliol 09, 2019 | 21:28
  Força Marta i gracies per la teva valentia. Que tinguis tota l,ajuda que et mereixes per defensar-te.
  Juguete roto Juliol 10, 2019 | 07:19
  La explotó TV3 al máximo porque, en realidad, no había tantos heridos del 1-O como se quería aparentar y Torrecillas daba juego. La pobre mintió y le ha ido mal. Empar Moliné ayer, a lo suyo, a mentir más en Tot es mou.
  el millo no sap que és el respe cte ni la veritat Juliol 10, 2019 | 10:40
  bona iniciativa, ara ja pots esperar sentada el millo com que no té ni personalitat ni credibilitat i és deu als ser superiors i padrins, no demanarà mai perdó, deixant de banda que el seu adn peperu, ha de conservar la feina, i a més a més demanar perdó, seria admetre que en el judici farsa hauria mentit. A més a més lamentablement el millo sap que té la justícia al seu favor
  Francesc Setembre 24, 2019 | 19:32
  Endavant Marta

Nou comentari

Més notícies

Jutjaran 4 acusats d’amenaçar la noia que va dir que la policia li havia trencat els dits l’1-O

La van incloure al grup de Whatsapp 'Arriba España, filla de puta', on va rebre insults i coaccions

El jutge rebutja investigar la votant de l’1-O de Barcelona lesionada en una mà per la policia

La fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i un sindicat policial l'acusen de resistència a l'autoritat però el jutge diu que no va impedir l'entrada dels agents a l'institut Pau Claris