Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una entitat vinculada a Cs denuncia Tortell Poltrona a l’Oficina per la No Discriminació

L’entitat cívica Impulso Ciudadano, promoguda per l’ex-diputat de Ciutadans, José Domingo, ha anat més enllà que aixecar-se d’una cadira per estar indignat per les paraules del pallasso Tortell Poltrona durant el pregó de la Mercè. Directament, ho han denunciat a l’Oficina per la No Discriminació de Barcelona. Segons informa la mateixa entitat al seu web i ha recollit Europa Press, els motius que justifiquen la denúncia serien “les frases xenòfobes i insultants del pregó del cap als barcelonins castellanoparlants”.

De fet, tot i que el pallasso no es va referir en cap moment als castellanoparlants en genèric, el fet que digués que aquelles persones que “rebutgen la llengua i la cultura d’un lloc” són uns “inadaptats” va disparar les reaccions. La primera d’elles va ser que la cap de files de Ciutadans a l’Ajuntament, Mari Luz Guilarte, i el líder de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, s’aixequessin de la cadira durant l’acte i marxessin. Més tard, els socialistes, començant per Jaume Collboni, van carregar contra ell a Twitter. Li atribuien una falta de respecte al conjunt dels castellanoparlants que viuen a Catalunya. I per últim, ara Impulso Ciudadano l’ha denunciat davant l’organisme municipal.

El president de l’entitat, José Domingo, ha sol·licitat que es declari que el pregó va ser “inadequat i contrari als principis de la convivència i tolerància ciutadanes”, en un escrit presentat aquest mateix dissabte. Per Impuls Ciutadà, el pregoner va qualificar d’inadaptats “als veïns que s’expressen en llengua castellana”, en el que veu una discriminació per raó de llengua que s’oposa a la imatge de Barcelona com a ciutat mediterrània i integradora, segons l’escrit.

Domingo també ha expressat per carta a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el rebuig d’Impuls Ciutadà al pregó, “que ha ofès a castellanoparlants i catalanoparlants indistintament”. “A Barcelona viuen persones amb varietat d’orígens i procedències que tenen el castellà com a llengua materna, tant ciutadans procedents d’altres llocs d’Espanya, com a catalans que conserven la llengua dels seus pares”, destaca la carta, consultada per Europa Press.

Nou comentari

Comparteix