Un turista a la plaça Sant Jaume: “És necessari tenir llibertat d’expressió”

Estrangers a Barcelona confronten la “neutralitat” institucional amb un “intent de fer callar” unes idees

Els diversos canvis de cartells al balcó del Palau de la Generalitat i l’expectació mediàtica a la plaça Sant Jaume han cridat l’atenció de visitants estrangers a Barcelona. Alguns expliquen que veuen la polèmica com un debat entre la necessitat de “tenir llibertat d’expressió” i la de mantenir la “neutralitat” en període electoral.

Uns turistes de Puerto Rico asseguraven aquest divendres que “és necessari tenir llibertat d’expressió”, sigui en període electoral o no, i que “hi ha persones que intenten fer callar, que volen silenciar les idees i les opinions, però és important que es mantingui la força per aconseguir allò que es vol”.

Un altre turista, del sud d’Anglaterra, creu que “hauria d’estar permès que la pancarta fos aquí, per fer arribar lliurement el missatge que es vol a la gent”. En canvi, un resident novaiorquès a Barcelona es mostra a favor del “temps de neutralitat” durant els comicis. “L’altra pancarta era més guai, aquesta la trobo una mica avorrida, però és més neutral. Si era això el que volien, suposo que ho han aconseguit”, ha dit.

Més informació

Nou comentari