Un regidor dels comuns demana que Felipe González “sigui jutjat”

Jordi Rabassa acusa l’expresident de garantir la continuïtat de “les estructures de l’estat franquista”

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha entrat de ple en la polèmica al voltant de la figura de Felipe González i el seu paper en la creació dels GAL i ha demanat que l’expresident espanyol “sigui jutjat”. Per Rabassa, “Felipe González i el seu PSOE són el compromís amb un reformisme democràtic q garantia la continuïtat de les estructures de l’estat franquista”, va dir aquest dijous el regidor dels comuns en una piulada.

El debat sobre González ha arribat al ple de l’Ajuntament, que aquest matí debatrà si cal retirar-li la Medalla d’Or de la ciutat per la seva implicació en la guerra bruta contra ETA, tal com va demanar JxCat fa uns dies. Les crítiques de Rabassa xoquen frontalment amb l’actitud del líder del PSC a Barcelona i soci de govern de BComú, Jaume Collboni, que no va dubtar a defensar el llegat de Felipe González: “Reobrir ara el debat sobre la medalla de la ciutat a Felipe González és només l’intent barroer i electoralista”, va dir llavors Collboni.

Rabassa també ha critica que la gestió de la transició espanyola es basés “en l’oblit, la consolidació socialdemocràcia, el liberalisme econòmic i la preservació de la unitat nacional”. Per això, va demanar que quan s’analitzi la seva figura política s’incorpori “el preu pagat per la dissidència als seus governs, que mai va ser la dreta sinó sobretot els independentismes d’esquerres”.

Més informació

Nou comentari