Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Jornada de reflexió amb el Tsunami tolerat i els Mossos en alerta pels CDR
  • CA

El 9N serà d’allò més peculiar a Barcelona. Després d’una setmana de declaracions i contradeclaracions dels partits i de la petició del PP a la Junta Electoral de Barcelona perquè prohibís els actes del Tsunami Democràtic, inclòs el de la plaça Catalunya, la jornada de protesta d’aquest dissabte a la tarda no s’ha prohibit. La Junta Electoral Central –a la qual la de Barcelona havia traspassat el cas perquè el mateix recurs era a totes les demarcacions– ha decidit aquest divendres a la nit que no és competent per prohibir concentracions i manifestacions com a criteri general. I s’ha limitat a recordar a la Generalitat que li toca vetllar per l’ordre públic i el normal desenvolupament de la jornada de reflexió i les eleccions.

La plaça Catalunya, per tant, serà aquest dissabte el centre neuràlgic de la tarda de protesta i que havia d’implicar “desobeir” la Junta Electoral durant la jornada de reflexió del 10N. El col·lectiu anònim que va impulsar la protesta que va bloquejar l’aeroport del Prat el 14 d’octubre, hores després de conèixer-se la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O, crida concentrar-se a les places del país, i el principal escenari serà la plaça Catalunya.

El programa previst té l’aparença, d’entrada, de festival cultural en el qual s’inseriran parlaments i xerrades. Començarà a les 16 hores i hi actuaran Els Amics de les Arts, Companyia Elèctrica Dharma, Els Catarres, i Pepe i Marieta entre d’altres. 

En un pla més polític, hi haurà parlaments de David Fernàndez, les advocades Maga Oranich (de la Comissió de Defensa del Col·legi de l’Advocacia) i Anaïs Franquesa (del Centre Irídia), Irene Escorihuela (de l’Observatori DESC), Iolanda Fresnillo (Activista contra el Deute) i Eduard Vallory (Centre UNESCO de Catalunya).

La intenció del Tsunami Democràtic, i el to dels missatges que ha llançat així ho determinen, és que no hi hagi cap mena d’incidents. Però el tot és molt diferent amb la convocatòria del CDR del Barcelonès, que ha posat el guàrdia els Mossos d’Esquadra.

[r:2]

Aquest col·lectiu ha convocat una concentració a les 19 hores, tres hores després de l’hora d’inici de la trobada del Tsunami. I la cita és al costat mateix: al passeig de Gràcia amb la ronda Sant Pere, a tocar de l’escenari de la batalla campal de dia de la vaga general del 18-O. I són precisament les imatges d’aquell dia les que han fet servir per convocar la nova mobilització, amb l’avís “ho tornarem a fer”.

Aquest plantejament ja fet saltar les alarmes als Mossos d’Esquadra. Segons ha informat l’ACN, el cos està preparat i mobilitzat per frenar qualsevol alteració de l’ordre públic que es pugui produir. Aquest plantejament, que la policia de la Generalitat ja s’havia fet aquest divendres al migdia, s’ha vist reforçat a la nit, quan s’ha conegut la decisió de la Junta Electoral Central, que es nega a vetar cap mobilització però llança un advertiment directe a la Generalitat com a responsable de l’ordre públic.

Més notícies
Els CDR contraprogramen Pedro Sánchez a Barcelona: “President, torna a casa teva”
Notícia: Els CDR contraprogramen Pedro Sánchez a Barcelona: “President, torna a casa teva”
Comparteix
Els manifestants s'han concentrat al lloc del míting i els Mossos han fet un cordó perquè no s'hi acostessin
Els CDR anuncien mobilitzacions per al 9N i els Mossos avisen que estan preparats
Notícia: Els CDR anuncien mobilitzacions per al 9N i els Mossos avisen que estan preparats
Comparteix
La policia catalana preveu incidents aquest dissabte però no n'espera diumenge, dia de les eleccions
Cremen un ninot amb la cara de Buch en la manifestació dels CDR contra “el mal govern”
Notícia: Cremen un ninot amb la cara de Buch en la manifestació dels CDR contra “el mal govern”
Comparteix
Els manifestants han anat de l'acampada de la plaça Universitat a la plaça Sant Jaume

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa