Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau acusa Trias de negacionista per desvincular la contaminació dels cotxes del canvi climàtic

L’exbatlle de Barcelona i candidat de Junts, amb el nom oficial de Trias per Barcelona, ha provocat una reacció en cadena dels partits d’esquerres a la ciutat i també d’experts, després que desvinculés el paper que juga el trànsit rodat a les ciutats dels efectes del canvi climàtic. “No té res a veure amb el canvi climàtic això dels cotxes. Té a veure amb la pol·lució, però no amb el canvi climàtic. Qui es cregui que cotxes és canvi climàtic està equivocat”, va afirmar el candidat. A parer seu, “es barregen coses i es creen grans confusions perquè gent de molt bona fe acabi apuntant-se a batalles que no són les mateixes”, tot i que va defensar alhora el vehicle elèctric perquè “no generin pol·lució. Trias, que ha plantejat la campanya com un enfrontament directe amb el model de ciutat d’Ada Colau, i especialment amb les superilles i la connexió del tramvia, ha rebut una resposta contundent per part de Comuns, ERC i CUP, a més de diversos experts, que s’han posat les mans al cap.

“Negacionista climàtic”

La més contundent ha estat l’alcaldessa i candidata dels Comuns, Ada Colau, que l’ha acusat de “practicar negacionista climàtic”: “Em preocupa moltíssim que pugui tornar a ser alcalde algú que ha dit que els cotxes no tenen res a veure amb el canvi climàtic”, ha dit Colau, que ha retret a Jaume Collboni que obri la porta a pactar amb Junts per fer-la fora de l’alcaldia: “És impropi d’un partit que es diu socialista”.

També ERC s’ha posat les mans al cap. La número dos dels republicans a Barcelona, Elisenda Alamany, ha avisat que “la Barcelona que Trias imagina ja no existeix, és un passat que no tornarà. Un passat on es qüestionaven causes del canvi climàtic. Pensava que estava superat, però veig que no”.

També s’hi ha sumat la CUP, que ha titllat de “lamentable i molt preocupant” la lectura del candidat de Junts sobre la contaminació atmosfèrica.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Quina colla a abril 01, 2023 | 14:42
    Quina colla abril 01, 2023 | 14:42
    Trias està en mans de voltors que tenen una ideologia semblant a la del PP, i que de fet utilitzen els mateixos arguments per negar els problemes actuals.
  2. Icona del comentari de: Angelblau a abril 01, 2023 | 16:18
    Angelblau abril 01, 2023 | 16:18
    FORA Colau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa