El tall de SCC: “Traieu-vos les armilles, no volem que hi hagi més voluntaris que manifestants”

Pocs participants i molts nervis en la concentració de Societat Civil Catalana contra Meridiana Resisteix

Els moments previs al tall de Vallvidrera promogut per Societat Civil Catalana (SCC) han estat marcats pels nervis. El president de SCC, Fernando Sánchez Costa, donava indicacions a la cinquantena d’assistents per explicar com es faria el tall. En un moment donat, però, ha fet un comentari simptomàtic: “Traieu-vos l’armilla, no volem que hi hagi més voluntaris que manifestants”. Una dona que portava l’armilla li ha contestat que, si ell volia, es treia l’armilla.

Els voluntaris són una dotzena, i s’encarreguen de fer complir les consignes de la protesta. Una d’elles, tal com detalla José, un dels voluntaris, és que els manifestants no portin banderes. “És una protesta contra el tall de la Meridiana, no a favor de cap ideologia”, justifica.

El tall de SCC contra Meridiana Resisteix a la Via Augusta, als accessos als túnels de Vallvidrera / A.L

Foto: A. L.

Sánchez Costa, ha qualificat el tall de “gest de conscienciació”. Ha avisat que SCC ha dit “prou” i que plantaran cara “democràticament” a la protesta de la Meridiana. El president de SCC ha criticat que el tall que dura gairebé 150 dies “entorpeixi” la vida dels veïns i que ho faci amb la “connivència” de la Generalitat.

També s’ha queixat del tracte rebut per part de l’Ajuntament de Barcelona, a qui ha acusat d’afavorir la protesta de la Meridiana perquè els permet tallar durant dues hores. De fet, la Guàrdia Urbana és contrària al tall de la Meridiana i ha enviat diversos informes en contra al departament d’Interior. Però aquests informes policials no són vinculants i els organitzadors els poden desestimar, si no hi ha un perill concret i específic per a les persones i els béns materials: només en aquest cas la conselleria podria prohibir la protesta o obligar a canviar-ne el lloc o el format. SCC, en canvi, va voler acceptar els suggeriments de la Urbana i va reduir el tall que havia de ser de dues hores a mitja hora.

Una unitat de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) ha custodiat la protesta, que ha tallat fins a les 19.30 hores l’accés als túnels de Vallvidrera. El lateral del costat Llobregat dels túnels seguia obert al trànsit, que la Guàrdia Urbana s’encarregava de regular. L’intendent major de la policia local Juan José Vilanova dirigia la Urbana sobre el terreny.

Agraïments d’un mosso

Al final de la protesta, que ha acabat a les 19.30 hores, un mosso d’esquadra que participava en el dispositiu policial ha interpel·lat el president de SCC. “Gràcies per tot, ha estat un plaer treballar amb vostès”, li ha dit l’agent de la policia catalana. 

Més informació

Comentaris

  Nikita 07/03/2020 4:22 pm
  N'es conya , fem ll'astima !
  Vicenç Ramoneda 07/03/2020 1:03 pm
  El video que destroza el discurso xenófobo de Vox. https://bit.ly/2VRRyaH
  jmuc 07/03/2020 11:27 am
  “A estat un plaer treballar amb vostès”Que anaven junts?
  endespués 07/03/2020 9:19 am
  nos tomamos unas cañas aqui al lao. Paga el PSOE.
  El mosso 07/03/2020 8:49 am
  Fan pena
  Joan Fernandez 07/03/2020 8:37 am
  L'agraiment del mosso, ha sigut en català o en castellà ?
  Rucs per tot 07/03/2020 7:36 am
  Ja saben aquests iluminats que per sobre del passeig de la Bonanova també es pot entrar i sortir dels túnels?
  Feune més de manifestacions 06/03/2020 10:35 pm
  Està bé que facin talls, aixi serem més a reivindicar la llibertat per els pressos politics.
  Que patètics! 06/03/2020 9:15 pm
  Suposo que la resta estan esquiant a Baqueriia!
  pedro conquense 06/03/2020 8:37 pm
  hay esta la mayoria silenciosa, chupate esa
  roger torrent 06/03/2020 8:15 pm
  quins pringats

Nou comentari