Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Torra reunirà dilluns els agents vinculats al MWC per veure quins actes “es poden salvar”

El president de la Generalitat, Quim Torra, reunirà el proper dilluns els agents vinculats al Mobile World Congress per analitzar la situació després de la cancel·lació i veure “què es pot salvar”. Així ho ha explicat el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, en declaracions a Catalunya Ràdio, que ha concretat que la trobada se celebrarà al Palau de la Generalitat i que comptarà amb “tots els agents socials i econòmics del país” relacionats amb el congrés. Ha apuntat que hi havia un munt d’actes organitzats a l’entorn del Mobile, més enllà dels quatre dies de congrés, i que s’ha de mirar si es poden mantenir. Tampoc ha descartat fer un esdeveniment que substitueixi el 4YFN a l’espai que Fira de Barcelona ja tenia reservat.

“Ara el que estem fent és mirar què podem salvar de tot això”, ha explicat Puigneró. El conseller ha afegit que la trobada de dilluns, en la que també hi participarà l’alcaldessa de Barcelona, ha de servir “per veure quins són els següents passos a donar sobre el futur del Mobile i a curt termini salvar tot allò que es pugui”.

En aquest sentit, ha explicat que ja hi havia esdeveniments vinculats al Mobile que, tot i la cancel·lació del congrés pel coronavirus, es podrien mantenir, tot i que potser no en el mateix format. Un exemple és el 4YFN, la fira que s’havia de celebrar en paral·lel al MWC. De fet, Barcelona Tech City ja va reclamar aquest dijous un congrés alternatiu i el conseller no l’ha descartat. “Hi ha petits emprenedors que tenien bitllets comprats i estem mirant de donar-los una resposta i veure com podem salvar el màxim que podem del Mobile”, ha insistit.

També ha confirmat que es mantenen els actes organitzats a quinze ciutats catalanes en el marc de la Mobile Week i ha afegit que s’està pensant com fer la presentació del corredor 5G entre les estacions de Plaça Espanya i la Fira de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que s’havia de realitzar el diumenge 23. El que estava planejat és que un assistent virtual expliqués quins actes hi havia cada dia al Mobile i això no es podrà fer però se li està buscant “com poder posar en valor el corredor amb una altra activitat”.

D’altra banda, Puigneró ha explicat que tot just estan començant a analitzar què suposa la cancel·lació del Mobile World Congress, que es calcula que deixa prop de 500 MEUR al país. El conseller ha dit que per exemple l’activitat d’aquests dies suposa 10 MEUR per a les empreses de l’estand de al Generalitat, però es busca que aquestes puguin mantenir part de l’activitat.

Allargar el contracte amb GSMA

El conseller ha explicat que ja estaven parlant amb l’empresa organitzadora, GSMA, d’allargar el contracte més enllà del 2023. Ara per ara, ha posat en valor que “tant en privat com en públic” John Hoffman “ha estat molt clar” amb la voluntat de complir el contracte “i si és possible allargar”. Ha concretat que des de GSMA els havien preguntat com es podia ampliar l’espai on s’ubica el Mobile i que el Govern hi estava treballant. “Tenim la sort que el congres més important de la tecnologia més important es fa a casa nostra i l’hem de cuidar”, ha declarat.

Puigneró apunta a la caiguda de les operadores

Puigneró ha afirmat que la caiguda de les grans operadores de telefonia mòbil, bona part d’elles membres del consell de la GSMA, va ser el que va acabar de decantar l’organitzadora a cancel·lar el Mobile perquè ja estava “tocat de mort”. “Jo vaig començar a sospitar quan va anunciar Ericsson”, ha dit. Ha afegit que a principis de setmana es va mostra convençut que es mantindria el congrés però que quan van començar a caure les operades va ser quan va començar a pensar que la cosa podria no acabar bé. El conseller ha rebutjat la comparació entre el Mobile i el congrés ISE que aquests dies s’està fent a Amsterdam, ja que ha dit que no tenen la mateixa magnitud i que, a més, el segon ja s’estava celebrant quan es va iniciar la crisi més greu del coronavirus. “El volem posar al mateix nivell i no és comparable”, ha declarat.

Puigneró ha insistit que Catalunya estava preparada per fer el Mobile i que la cancel·lació ha estat per la “por planetària” arran del coronavirus. En aquest sentit, ha volgut ser “molt prudent” a l’hora de fer segons quines afirmacions “de caràcter conspiratori” i ha demanat no vincular la guerra tecnològica entre els Estats Units i la Xina amb la cancel·lació. Amb tot, el conseller ha assegurat estar trist per la suspensió de l’esdeveniment però ha mantingut que ha estat una “causa de força major exterior” la que ha portat a aquesta situació.

Més notícies
Notícia: El màxim responsable del Mobile envia una carta de disculpa a tots els convidats
Comparteix

El màxim responsable del Mobile envia una carta de disculpa a tots els convidats

"Sabem que la notícia serà una gran decepció", indica el responsable de la GSMA en una carta enviada als assistents
Notícia: El màxim responsable del Mobile envia una carta de disculpa a tots els convidats - Mobile
Notícia: Barcelona Tech City impulsa una fira alternativa al 4YFN durant els dies en què hi havia el Mobile
Comparteix

Barcelona Tech City impulsa una fira alternativa al 4YFN durant els dies en què hi havia el Mobile

L'esdeveniment pretén ser un "punt de trobada" entre les 'startups' i els principals fons "europeus i espanyols"
Notícia: Barcelona Tech City impulsa una fira alternativa al 4YFN durant els dies en què hi havia el Mobile - Mobile

Nou comentari

Comparteix