‘Tito’ Álvarez: “Vaig anar a votar l’1 d’Octubre i em van pegar”

El líder de la vaga de taxis sosté que va participar al referèndum en un col·legi de Nou Barris i que va rebre per defensar una veïna de 70 anys

El líder de la revolta dels taxistes, ‘Tito’ Álvarez, ha expressat els darrers dies el seu suport als presos polítics en motiu de l’inici del judici. Després d’anunciar que participarà a la vaga general d’aquest dijous sense considerar-se independentista, en protesta per l’encausament dels 12 líders sobiranistes, explica al TOT Barcelona què en pensa del procés. “És un aixecament de la gent, que ja està fins al capdamunt”, assevera. Álvarez revela que va participar al referèndum, a l’escola Víctor Català de Nou Barris: “Vaig anar a votar l’1 d’Octubre i em van pegar”. “I encara sort que vaig votar que no, perquè sinó la policia m’obre el cap, tal com em van atonyinar!”, afegeix. “Em vaig tirar a sobre d’un policia perquè estava agafant dels pèls a una veïna meva, que té més de 70 anys i estava indefensa”, sosté.

Álvarez veu injustificat l’empresonament dels polítics independentistes, en especial per l’absència de violència a les mobilitzacions. “Els taxistes l’hem feta molt més grossa que els independentistes i no ens han portat a la presó”, recorda. “Hem tallat carreteres, hem col·lapsat tot Espanya i per tant podrien haver tingut més motius per engarjolar-nos, està clar que a ells els han portat a la presó per les seves idees”, defensa. Confessa que sent “admiració” pel moviment independentista tot i no estar a favor de la independència. Les crítiques, diu, no li importen gaire: “Que la gent em digui independentista no és cap vergonya i a mi tant me fa”. “Si em titllen de ‘facha’ o racista sí que és una falta de respecte!”, rebla. 

Contra els partits unionistes

El líder d’Élite Taxi defensa que no està “per agradar-li a ningú” sinó “per defensar els drets civils”. Reconeix que algun company taxista sí que li ha dit que s’havia “decebut” pel seu suport als presos polítics, però que li ha replicat amb claredat: “Jo sí que estic decebut de que votis a Ciutadans!”. Álvarez no té inconvenient en expressar les seves idees polítiques: “El partit més patriota que jo veig a Espanya és Podem, que és el que defensa a la gent”. “Els partits unionistes no ho són: el PP és el que més ens ha robat, Cs vota tractats de lliure comerç que ens precaritzen i VOX són ultraliberals!”, critica. “I el PSOE, molt dir-se d’esquerres però va votant tractats de lliure comerç d’esquena de la gent!”, afegeix. “Però després sembla que hagi plogut cloroform i la gent els vota… Jo no ho entenc, o la gent és tonta de veritat o no s’assabenta de res”, apunta. “Què més ens han de fer perquè la gent es desperti?!”, es pregunta.

Pel que fa a la vaga d’aquest dijous, assegura que “segurament” anirà a les manifestacions “com a ciutadà” però que ni la seva associació convocarà cap acte ni s’organitzarà una “mobilització de taxis” perquè no és una vaga del sector. “Dins del taxi hi ha moltes ideologies i les respectem totes, encara que no en compartim algunes, perquè la llibertat d’expressió ha de ser per tothom”, assenyala. Aquest dimecres, a més, viatjarà a Madrid per donar suport als presos polítics, acompanyat de l’advoca de l’entitat i exjutge Elpidio José Silva.

Més informació

Nou comentari