Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tensió a la seu de la UE a Barcelona, protegida pels Mossos per l’1-O
  • CA

La marxa del segon aniversari de l’1-O, que ha començat cap a les 19 hores a la plaça Catalunya, ha reunit unes 18.000 persones, segons els càlculs de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Quan ha arribat a la seu de la Unió Europea, abans de seguir la manifestació pel carrer Provença, desenes de persones s’han plantat davant el dispositiu policial i han repetit càntics contra el paper dels Mossos d’Esquadra. Els que s’han dedicat a aquesta tasca eren, sobretot, joves. “Els Mossos també són forces d’ocupació” i “no us mereixeu la senyera que porteu” s’han repetit una vegada i una altra fins que, deu minuts més tard, i els manifestants han decidit passar pàgina i unir-se, de nou, a la marxa que enfilava el carrer Provença. Uns centenars, però, s’hi han quedat, i la tensió ha anat en augment tant amb els Mossos com amb algunes cadenes de televisió, com ara TVE.

Antiavalots dels Mossos d’Esquadra davant de la seu de la UE a Barcelona, durant el segon aniversari de l’1-O / XFC

A la representació de la Comissió Europea i el Parlament Europeu a Barcelona no volien tornar a tenir ensurts i els Mossos d’Esquadra tampoc volien que n’hi hagués. Per això, després que l’hivern passat un grup de membres de l’ANC ocupés les dependències durant una nit, i tenint en compte que la manifestació de commemoració de l’1-O tenia previst aturar-se en aquest punt, la policia ha situat des de mitja tarda unitats d’antiavalots, concretament de l’àrea regional de recursos operatius (ARRO).

[r:1]

El contrast l’oferien els grups de turistes orientals que, mentre alguns manifestants anaven passeig de Gràcia avall amb estelades, ells estaven embadalits i fent fotos, com sempre, de La Pedrera, que és just al davant.

Turistes orientals fent fotos de La Pedrera mentre els Mossos protegeixen la seu de la UE a Barcelona / XFC

 

Més notícies
Els activistes de l’ANC es queden a passar la nit a la seu de la Comissió Europea a Barcelona
Notícia: Els activistes de l’ANC es queden a passar la nit a la seu de la Comissió Europea a Barcelona
Comparteix
La tancada, que aspira a durar unes 24 hores, és una acció sorpresa de l'ANC en protesta pel judici als líders polítics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa