Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una taula de treball estable debatrà els reptes econòmics de Barcelona
  • CA

Barcelona tindrà una taula de treball estable on institucions, experts i agents econòmics podran discutir junts com afrontar els reptes del segle XXI, com la robotització, les previsions d’una nova recessió o el canvi climàtic. La mesura s’ha aprovat per unanimitat a la comissió d’Economia d’aquest dimecres a la tarda, a través d’una proposta de JxCat negociada amb el govern municipal. La taula debatrà mesures per garantir un creixement sostenible de l’economia de la ciutat i serà convocada per l’ajuntament.

Elsa Artadi ha situat com un bon precedent la Taula Barcelona Creixement que es va crear durant el mandat de Xavier Trias i ha defensat la conveniència de “treballar plegats per crear els escenaris favorables pel creixement econòmic, la lluita contra l’atur i la creació d’ocupació de qualitat”. Ha considerat que la “desacceleració” que prediuen els fòrums especialitzats i les institucions públiques “és molt probable” i ha recordat que les conseqüències de la darrera crisi encara no s’han superat.

La regidora de Comerç, Montse Ballarín (PSC), ha defensat que “l’experiència” de l’Ajuntament amb taules d’aquest tipus assenyala que “és millor treballar de manera més focalitzada” però ha admès que un debat transversal pot resultar útil en l’actual escenari. “No és una idea nova, treballar conjuntament amb els agents econòmics i socials: tenim el Consell Assessor de la Promoció Econòmica que es va reunir en diverses ocasions el passat mandat, el Consell Assessor de Promoció de Ciutat, el Consell Econòmic i Social de Barcelona i altres més socials com el de Comerç o el de Turisme”, ha dit.

En aquest sentit, s’ha mostrat favorable a “transformar” algun dels espais ja existents o “idear-ne un de nou que sigui el més global de tots”. “Aquesta ciutat sempre s’ha fet i dissenyat amb col·laboració público-privada i quan anem tots junts costa una mica més posar-nos d’acord però som capaços d’arribar molt més lluny”, ha conclòs.

Entre els principals reptes a afrontar, Artadi ha assenyalat la quarta revolució industrial i l’emergència climàtica. “La transformació de la tecnologia ha canviat la forma de treballar i les competències professionals, però aquesta acceleració del canvi no pot excloure del mercat laboral a cap col·lectiu”, ha argumentat. Pel que fa al clima, ha apostat per “lligar el creixement econòmic amb la generació de residus i emissions” i “avançar cap a una economia verda”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: BARRI a desembre 11, 2019 | 21:24
    BARRI desembre 11, 2019 | 21:24
    RENDA GARANTIDA...TSUNAMI BUROCRATIC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa