Les tarifes de l’aigua es mantindran congelades el 2019

L’Àrea Metropolitana de Barcelona espera que al 2020 es mantingui la tendència a la baixa dels preus

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha confirmat que les tarifes de l’aigua es mantindran congelades després de rebutjar la proposta d’Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicles Integral de l’Aigua (Abemcia), que contemplava una pujada del 4,1%. També dona per finalitzat l’Acord Marc 2014-2018 signat amb la companyia que ha regit la política tarifària durant aquests anys.

Abemcia, que suministra aigua potable a 23 municipis metropolitans, s’ha compromès a presentar a principis del pròxim any una proposta de noves tarifes perquè entri en vigor a partir de 2020. L’AMB espera que la proposta vagi en la línia de les rebaixes tarifàries dels últims anys i comporti una baixada significativa.

Diferèncis d’opinió entre l’AMB i Agbar

El vicepresident de l’AMB, Eloi Badia, ha explicat que, amb la congelació de les tarifes pel 2019, l’AMB “compleix el seu compromís d’evitar noves pujades” i que pel 2020 la intenció és “seguir amb a tendència a la baixa que ens ha permès abaratir el preu de l’aigua un 4% en els últims dos anys”. Aquesta mesura hauria permès un estalvi de 13 milions d’euros per la ciutadania.

En canvi, Agbar sempre ha defensat que l’augment de tarifes previst pel 2019 estava pactat a l’Acord Marc i que corresponia a l’IPC i a l’amortització de les inversions realitzades per la companyia. “Les tarifes estan molt pautades perquè es calculen mitjançant una fórmula polinòmica que calcula costos i inversions, justament per facilitar que el preu de l’aigua sigui el màxim d’estable”, van assegurar fonts de l’empresa a finals de novembre, quan l’AMB anunciar que frenaria l’increment de les tarifes.

Més informació

Nou comentari