Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEOS | Els Mossos frustren un nou tall de la Meridiana
  • CA

Els manifestants independentistes que s’apleguen cada vespre a l’avinguda Meridiana han tornat a desobeir el Departament d’Interior aquest dimarts. Aquest cop, però, el tall d’una de les principals vies d’accés i de sortida de Barcelona ha durat ben poc. Com és habitual des de fa més de dos anys, els seguidors de Meridiana Resisteix han interromput una vegada més el trànsit a les 20.00 hores, quan han ocupat la cruïlla de Fabra i Puig sota l’atenta mirada dels Mossos d’Esquadra. Quan portaven uns cinc minuts enmig dels carrils de circulació, els nombrosos agents presents han avançat per apartar-los de l’asfalt i els han fet recular fins a la plaça annexa a l’estació de Fabra i Puig.

Una quinzena de furgons dels antiavalots dels Mossos s’havien estacionat a la Meridiana força abans de començar l’acció de protesta, que s’ha repetit 670 cops des que el Tribunal Suprem va condemnar els dirigents jutjats pel Procés, l’octubre de 2019. A través de la megafonia, els agents han advertit als manifestants que han ocupat la calçada que la concentració no estava permesa i que, si hi persistien, podien ser denunciats.

No desistiran

Meridiana Resisteix ha congregat un centenar de persones en la quarta jornada en què no comptava amb autorització del Departament d’Interior per envair la calçada. Després de ser enretirats per la policia, els independentistes han cridat lemes contra el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.

La plataforma ha assegurat que aquest dimarts ha estat el primer cop que la conselleria els ha denegat també l’aval per protestar al carrer Pardo, que fa cruïlla amb Fabra i Puig. Els organitzadors anuncien habitualment aquesta altra localització a la conselleria com a segona opció per congregar-s’hi. Afirmen que el departament els ha refutat l’alternativa adduint el mateix motiu que enraona per no seguir permetent que ocupin la Meridiana; és a dir, evitar alteracions al trànsit.

Un membre de Meridiana Resisteix diu al TOT Barcelona que, davant del viratge que Interior ha pres, els següents passos de la mobilització diària contra les causes obertes a independentistes se sotmetran al criteri de la seva assemblea. Anticipa, però, que els manifestants no accepten en cap cas la proposta del departament de traslladar la protesta a la placeta de Fabra i Puig -on no obstruirien el trànsit- ni tampoc desistiran de aplegar-s’hi cada dia.

En paral·lel, un altre centenar de persones han secundat aquest dimarts la cassolada de Meridiana sin cortes, contraris als talls de l’avinguda. Els detractors han adreçat cris de “fora, fora” i “Us van enganyar” als sobiranistes. El cordó policial estès a una banda i l’altra de l’encreuament de la Meridiana i Fabra i Puig ha mantingut els concentrats d’un signe i un altre separats i a força distància.

Mossos desplegats davant del grup de Meridiana sin cortes / JR

Tensió i escridassades

Instants més tard, una vintena de seguidors de Meridiana Resisteix han baixat fins a la confluència de la Meridiana amb el carrer Escòcia i han tornat a obstaculitzar la circulació durant uns pocs minuts. Alguns veïns els han increpat -els han dit “feixistes” i “dictadors”, entre altres improperis- i s’han declarat farts per les interrupcions diàries a la via. També han cridat consignes a favor de la “llibertat de mobilitat” i han ovacionat els agents quan la circulació s’ha restablert. Han corejat els lemes “La Meridiana no es toca” i “Meridiana lliure”. Els diputats de Cs Carlos Carrizosa, Anna Grau i Nacho Martín Blanco han acudit a donar-los suport.

Partudaris de Meridiana Resisteix tallant el tránsit a l’alçada del carrer Escòcia / JR

Mentre han coincidit les dues manifestacions antagòniques, s’han vist algunes discussions i moments de tensió. “Marxeu-vos a la vostra casa, sou quatre gats!”, ha etzibat un veí a un manifestant independentista. Tots dos s’han encarat, sense majors conseqüències.

Un altre dels opositors als talls ha onejat una senyera i una bandera espanyola davant dels independentistes que ha quedat arraconats davant de l’estació de Renfe. La mateixa persona ha llançat proclames contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i contra les estelades que empunyaven alguns concentrats. Els Mossos s’han interposat entre un grup i l’altre, que s’han intercanviat insults i crits provocadors des de cadascuna de les voreres que ocupaven. Els vehicles circulaven entremig, aliens a l’escridassada.

Dissabte passat, en la primera jornada en què la conselleria instava els manifestants a abandonar la calçada, es va saldar amb més afluència de l’habitual per paralitzar el trànsit a la Meridiana. Es van viure alguns moments de tensió entre els Mossos d’Esquadra i els manifestants, que van envair la calçada malgrat no disposar del beneplàcit d’Interior. Tot i que amb molta menys assistència, els partidaris de Meridiana Resisteix van desafiar la prohibició de la conselleria de nou diumenge i dilluns.

En tot cas, agents antiavalots dels Mossos sí que van intervenir aquest dilluns, després que els concentrats fessin aturar els vehicles durant mitja hora. Els policies van desallotjar els manifestants i van replegar-los a la vorera. Elena ha opinat aquesta setmana que els talls de la Meridiana serveixen de “molt poc” i s’ha mostrat ofès perquè Borràs se sumés als manifestants el passat dissabte, tot i que la Generalitat desautoritzava la concentració.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a febrer 15, 2022 | 21:34
    Vendetta febrer 15, 2022 | 21:34
    Aneu a las seus dels partits botifleds er jxc cup y de la anc y momium a demanar explicacions
  2. Icona del comentari de: egs a febrer 16, 2022 | 07:50
    egs febrer 16, 2022 | 07:50
    ERC. VERGONYA.
  3. Icona del comentari de: Groc a febrer 16, 2022 | 11:19
    Groc febrer 16, 2022 | 11:19
    "egs" Tu com molts teniu un problema mental. Lo mes facil es sempre culpa a ERC. Els "altres" no fan res i si no fan res no sels poc culpa de res . Els que es creuen antendra mes de política , son els mes boca molls

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa