Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sonia Fuertes i Michael Donaldson, nous comissionats d’Acció Social i Innovació Digital
  • CA

El govern bipartit d’Ada Colau i Jaume Collboni ha incorporat dos nous comissionats que es faran càrrec de les àrees d’Acció Social i Tecnologia i Innovació Digital. Es tracta respectivament de Sònia Fuertes, expresidenta d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), i de Michael Donaldson, excoordinador de Planificació Estratègica de l’Ajuntament de Gavà.  

El consistori ha donat a conèixer el fitxatge de Fuertes en un comunicat aquest dijous. La fins ara presidenta d’ECAS va ser nomenada oficialment aquest dilluns i s’incorpora a la 4a tinència d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, i que encapçala la regidora Laura Pérez (BComú). Fuertes és llicenciada en Filosofia i Lletres per la UB ha exercit diverses funcions directives i tècniques en el tercer sector al llarg de les darreres tres dècades, a més d’haver treballat com a educadora social i docent. Ha presidit ECAS des d’octubre de 2017 fins aquest mateix agost i ha format part de les directives de la Taula del Tercer Sector Social i l’European Anti Poverty Network (EAPN Espanya).

El govern municipal en destaca el seu coneixement del tercer sector i situa entre les seves principals tasques la interlocució amb les entitats, el “colideratge” del Consell Municipal de Benestar Social, programes com Làbora o les Superilles socials, l’atenció a emergències socials des del CUESB i el reforç de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), que aglutina una quarantena de centres de serveis Socials.

D’altra banda, Michael Donaldson ja ha estat nomenat per la 3a tinencia d’alcaldia d’Agenda 2030 i Transició Digital, que encapçala Laia Bonet (PSC). Donaldson ha ocupat diversos càrrecs de direcció en ajuntaments metropolitans. Ha estat Coordinador de Planificació Estratègica i Serveis Centrals a Gavà aquest passat mandat i els dos anteriors va ser director de Presidència a l’Ajuntament de Rubí. De 2001 a 2008 va compaginar la subdirecció de l’Institut de Dret Públic de la UB amb la direcció del think tank socialista Fundació Catalunya Segle XXI. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa