Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sant Andreu, a punt de canviar el nom d’un parc i incorporar un homenatge històric a una plaça
  • CA

El districte de Sant Andreu podria tenir, aviat, dues novetats a l’espai públic. D’una banda, s’obre la possibilitat a que l’actual Parc de la Maquinista passi a anomenar-se Parc dels treballadors i les treballadores de la Maquinista. Alhora, també es planteja la possibilitat d’incorporar un faristol a la plaça de les Palmeres per retre homenatge a la biblioteca i altres espais, com l’escola bressol o l’ateneu obrer. Totes dues propostes es votaran el pròxim dijous al consell plenari del districte, i si tiren endavant, s’activarà el procés municipal per incorporar aquests canvis.

La proposta de canviar el nom del parc del Bon Pastor neix de la Fundació Maquinista-Macosa, que pretén visibilitzar la memòria de totes les persones que van passar per aquesta fàbrica al llarg de la història i que hi van posar la seva força de treball. El faristol de la plaça de les Palmeres recull la petició del Centre d’Estudis Ignasi Iglesias (CEII) de dedicar un espai a l’activista andreuenca Francesca Vergés (1898-1976) i la republicana Escola Bressol El Mar. Segons ha explicat en un comunicat el mateix Ajuntament, en essència, la proposta busca rememorar l’existència de la biblioteca infantil que s’ubicava en aquella plaça. Era un establiment desmuntable on es podien prestar llibres i que va fer de nexe cultural durant 10 anys. Es va engegar durant la Segona República, l’any 1934, i va suposar un pou de coneixement per a nens i adolescents.

En principi, tot apunta que les propostes tiraran endavant. De fet, només que els partits que governen a l’Ajuntament (BComú i PSC) votin a favor de les iniciatives, els canvis prosperaran automàticament, ja que tenen majoria al ple del districte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa