Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sánchez carrega contra Colau per defensar els presos polítics
  • CA

El president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha justificat aquest dijous en una entrevista a La Sexta els motius del fiasco de la negociació de la investidura, que ha atribuït a Podem, al PP i a Cs-. Ha assegurat que si hagués acceptat la coalició que reclamava Podem “no dormiria” perquè avui hi hauria “dos governs”, un del PSOE “defensant la Constitució” i un altre de Podem “defensant els presos” independentistes.

Per exemplificar-ho, ha afirmat que “seria president del govern d’un govern amb coalició que avui tindria una crisi de govern” perquè “hem sentit els comuns, a Ada Colau, dir que si la sentència és condemnatòria cal manifestar-se en favor dels suposats presos polítics, que és com els diu ella, i demana a l’Estat espanyol que garanteixi els drets humans al nostre país”.

Segons el president del govern espanyol en funcions, a ell com a màxim responsable de l’executiu li toca “gestionar la sentència del procés”, però si Podem estigués dins del seu executiu tindria “dos governs en un”, un del PSOE “defensant la Constitució espanyola, i un altre de Podem defensant suposats els presos polítics i que a Espanya no es respecten els drets humans”.

Un nou 155

En aquest gir, Sánchez també ha desplegat un discurs contundent contra ERC, amb qui malgrat la disposició dels republicans a facilitar-li la investidura no té “massa a veure”, perquè “el PSOE defensa la Constitució i l’Estatut i l’autogovern de Catalunya, que per cert no està essent respectant per les forces independentistes ara mateix a Catalunya”.

En tot cas ha afirmat que ell té el deure de “parlar amb les forces independentistes perquè és la seva obligació”, però si cal aplicarà “tots els ressorts de l’Estat” per defensar l’ordre constitucional, l’Estatut, la Constitució i la integritat territorial”. “Que ningú en dubti”, ha sentenciat.

Més notícies
El PP demana a Sánchez que enviï policies espanyols a Barcelona per “la crisi de seguretat”
Notícia: El PP demana a Sánchez que enviï policies espanyols a Barcelona per “la crisi de seguretat”
Comparteix
Registra una proposició no de llei perquè es debati al ple del Congrés i culpa Ada Colau del repunt de la deliqüència
Colau critica Sánchez per oferir ara un port a l’Open Arms: “És massa tard”
Notícia: Colau critica Sánchez per oferir ara un port a l’Open Arms: “És massa tard”
Comparteix
L'alcaldessa recorda que va oferir el de Barcelona fa "dotze dies"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa