Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sánchez firmarà “diversos acords” amb Colau i marxarà a visitar Foment i la Diputació
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, firmaran “diversos acords” al solemne Saló de Cent municipal després de reunir-se a primera hora. Les dues institucions han anunciat aquesta signatura protocolària a través de la convocatòria enviada aquesta nit als mitjans de comunicació. La cita tindrà lloc a les 9:30h al despatx d’Alcaldia i serà de poca durada perquè el líder socialista té prevista una atapeïda agenda de reunions la resta del matí. Després de parlar a porta tancada, tots dos faran declaracions i lluiran els acords als que hagin arribat amb la firma conjunta.

Justament aquest migdia l’alcaldessa li havia reclamat públicament a Sánchez que la reunió fos “de treball” i “útil” i que no es reduís a una visita “de cortesia” i “diàleg”. Com ja va fer dies abans, Colau ha tornat a avisar-lo que el tema número 1 de l’ordre del dia haurà de ser la regulació dels preus del lloguer.

El pas de Sánchez per l’Ajuntament no durarà gaire més d’una hora, perquè a les 10:45h té previst ser a la seu de Foment del Treball per reunir-se amb el seu president, Josep Sánchez Llibre. La patronal s’ha distingit per una posició moderada i constitucionalista durant el procés sobiranista, contraposant-se a la Cambra de Comerç des de la victòria de la candidatura independentista de Joan Canadell. Aquesta cita serà encara més breu que la municipal, perquè només 45 minuts després el cap de l’executiu espanyol compta ser a la seu de la Diputació de Barcelona, al capdamunt de la Rambla Catalunya, per veure’s amb la presidenta provincial, la també socialista Núria Marín.

El tour posa punt i final a una visita de dos dies de Sánchez, que ha deixat per ara pocs fruits concrets però ha anat acompanyada de ben poques protestes al carrer, a diferència del polèmic consell de ministres de fa un any. Una corrua de reunions ha diluït el protagonisme de la cita política més rellevant, la primera reunió del president espanyol amb el cap del Govern català, Quim Torra, després de no voler-li ni agafar el telèfon durant la crisi causada per la sentència de l’1 d’Octubre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa