Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut preveu mantenir els poliesportius passat el pic de l’epidèmia per descongestionar hospitals

Els poliesportius reconvertit en annexos hospitalaris a Barcelona, els denominats Pavellons Salut, trigaran a desmantellar-se. El director del CatSalut, Adrià Comella, ha explicat aquest dimecres al matí en una trobada amb periodistes que aquests espais es mantindran oberts després del pic de l’epidèmia de coronavirus per permetre reduir places primer dins dels hospitals. Els grans centres de referència van col·locar llits extra en zones que no són habitacions, com a primera resposta d’emergència, i el CatSalut vol que primer es recuperi la normalitat i els espais de pas als centres sanitaris aprofitant aquesta infraestructura temporal.

“Ara els pavellons ens estan servint per disposar de més capacitat, però en una fase posterior seguiran tenint sentit per permetre que els hospitals puguin tornar a la normalitat, conforme vagi baixant la crisi”, ha exposat. Els hospitals hauran de “recuperar l’activitat” i els espais que tenien abans de la “transformació molt gran que han viscut aquestes setmanes”. A més, ha afegit, els poliesportius permetran afrontar noves onades de contagi: “Volem tenir la seguretat que tenim igualment prou llits per si pogués haver un repunt arran del desconfinament“. 

En canvim els hotels es podrien anar desmedicalitzant a finals de setmana o a partir de la següent, en cas que la resta d’equipaments sanitaris ja puguin absorbir aquests pacients. Atenen sobretot malalts fora de perill, en fase de recuperació abans de rebre l’alta.

Els tests ràpids, en camí

“A partir d’avui el Servei Català de la Salut comença a distribuir entre els centres d’atenció primària (CAP) del país els 180.000 tests de tipus serològic que tenim”, ha avançat Comella. A través de les centrals logístiques de Salut aniran arribant “al llarg d’aquesta setmana”, ha dit.

S’usaran de forma prioritària, donat que no n’hi ha per a tota la població, per fer “proves diagnòstiques als professionals sanitaris i a les persones en residències de gent gran“. Sobre aquest últim col·lectiu, el director del CatSalut ha assegurat que l’objectiu ara és “discriminar com abans possible les persones infectades per oferir-los tractament”. Els tests serològics, però, són només fiables del tot en cas de resultat positiu: “Permeten identificar amb prou precisió els positius, però malauradament en cas de negatius requereixen una confirmació posterior a través d’una altra prova, que és el PSR”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa