Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una regidora del PSC parla de la malaltia minoritària que pateix
  • CA

La regidora del PSC d’Horta-Guinardó Rosa Alarcón ha parlat de la malaltia minoritària que pateix en el programa Bàsics de Betevé. Alarcón té una malaltia que, per estadística, només afecta una quinzena de persones a tot Catalunya. Es tracta de la síndrome de Meige.

“El que fa [la malaltia] és que no controles les musculatures”, ha explicat Alarcón. Aquesta afectació provoca que la persona que la pateix quan té tancats els ulls i intentar obrir-los no pot. “Però el cervell el tinc perfecte”, apunta la regidora.

Alarcón assegura haver perdut autonomia

Aquesta malaltia s’emmarca dins del ventall de les discapacitats visuals. “He perdut autonomia, no puc conduir ni veure televisió ni llegir”, ha relatat la representant política. Aquesta situació, però, no l’allunyarà del consistori. “Em veig amb forces i ganes, puc estar i complir amb els compromisos que tinc amb els veïns i les veïnes, els puc mantenir i bé”, ha afegit.

En una piulada posterior al programa, Alarcón s’ha referit a Jaume Collboni com una de les persones que l’ha ajudat en “el procés de dol” un cop se li va diagnosticar la malaltia. Aquesta situació va fer que hagués d’estar un temps de baixa.

Missatges de suport de Jaume Collboni

Un cop fetes aquestes declaracions, Alarcón ha rebut múltiples mostres de suport a través de les xarxes socials. Entre els missatges de suport, la regidora ha rebut l’escalf de Collboni. “Gràcies pel teu exemple. Per seguir al peu del canó, i amb més ganes que mai, treballant pel benestar de tots els barcelonins i barcelonines”, ha dit Collboni. “Abans que polítics, som persones”, ha reblat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa