Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Empat entre Maragall i Colau segons el sondeig de ‘Betevé’ i ‘El Periódico’
  • CA

El sondeig de Betevé i El Periódico dona un empat entre Maragall i Colau. El candidat d’ERC obtindria un 22,5% i Colau un 22%. El resultat revertiria la tendència dels últims dies que donaven les enquestes andorranes, ja que posaven Colau com a guanyadora de les eleccions tot i que a una distància petita de l’alcaldable republicà. Totes dues forces obtindrien entre 10 i 11 regidors, segons el sondeig dels dos mitjans.

En tercer lloc se situa el PSC amb un 16,5% dels vots, cosa que l’atorgaria entre 6 i 7 regidors. En quart lloc estaria la llista de JxCat, encapçalada per Quim Forn i Elsa Artadi, amb un 12,4% dels vots i amb entre cinc i sis regidors. Els mateixos que tindria Manuel Valls, tot i que es quedaria amb un 11,9% dels vots.

Les llistes de la CUP i de Jordi Graupera quedarien fora de l’Ajuntament, amb un 4,5% dels vots -el mínim és el 5%. El PP també es queda a les portes del consistori, segons el sondeig.

Majories

La suma entre Colau i Maragall podria ser suficient per governar a Barcelona. Les forces polítiques han de sumar 21 regidors com a mínim per evitar que la llista més votada lideri el consistori. La majoria independentista podria existir si la CUP i Graupera obtinguessin representació amb dos regidors i si JxCat i ERC tinguessin set i 11 regidors, respectivament. 

El sondeig ha estat elaborat a base de trucades que s’han fet al llarg de l’última setmana, inclòs avui.

Puigdemont guanya les europees

El mateix sondeig pronostica que el president a l’exili, Carles Puigdemont, guanyaria les eleccions europees a Barcelona amb el 28% dels vots. Estaria seguit del PSC i ERC, que obtindrien el 19,5% dels vots. Una enquesta publicada a l’ABC i feta per GAD3 dona escó a Puigdemont. La llista del president a l’exili obtindria entre dos i tres representants, i la llista Ahora repúblicas -ERC, EH Bildu i BNG-, encapçalada per Oriol Junqueras, tindria entre cap i dos regidors.

En Comú Podem quedaria en tercera posició a amb el 13%. Ciutadans quedaria per darrere de la candidatura lila amb el 10% dels vots. El PP, amb el 4,5%, i Vox, amb el 3%, estarien en últim lloc segons el sondeig. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa