Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Clam immediat a l’Ajuntament de Barcelona contra la sentència de l’1O
  • CA

Les reaccions contra la sentència no s’han fet esperar tampoc a l’Ajuntament de Barcelona. Regidors de l’ala sobiranista de Barcelona en Comú, com Marc Serra o Jordi Rabassa, no han esperat a que l’alcaldessa es pronunciés i han criticat ràpidament les penes dictades contra els presos polítics. També ho ha fet l’exregidora Mercedes Vidal. A tres quarts d’onze, Ada Colau ha expressat en una piulada el seu rebuig a la “crueltat” del Suprem i ha cridat a les institucions a “trobar solucions i aconseguir la llibertat” dels empresonats. 

El partit ha enviat un comunicat en el que rebutja la sentència, es solidaritza amb els presos i demana “a totes les forces polítiques i socials catalanes una resposta transversal i unànime” evitant “iniciatives unilaterals que incitin a la divisió o a la confrontació estèril i que no s’orientin a la cerca de solucions polítiques inclusives”. 

Junts per Catalunya i ERC han reaccionat immediatament contra una decisió “injusta” i han demanat a la ciutadania que es manifesti de forma massiva i cívicament. Els dos partits han convocat concentracions davant les seves seus i JxCat llegirà un manifest des de l’Ajuntament.

El constitucionalisme desperta a la tarda

La resta de grups municipals han mantingut un perfil discret durant el matí i s’han remès a les valoracions dels líders nacionals dels respectius partits. El màxim responsable del PSC a l’Ajuntament i primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha optat pel silenci tot el dia i s’ha limitat a repiular a Miquel Iceta, que ha demanat acatar la sentència per respecte a l’Estat de dret. De fet a mig matí Collboni i el regidor Xavier Marcé fins i tot han celebrat un acte que ja estava convocat: una presentació dels eixos estratègics de l’ajuntament en matèria d’indústries creatives davant dels principals agents econòmics del sector.

El regidor Manuel Valls sí que ha volgut significar-se i ha defensat que “la llei ha actuat, i tornarà a fer-ho tantes vegades com sigui necessari”. Els caps de files de Cs i del PP, Luz Guilarte i Josep Bou, han preferit condemnar l’empenta que ha rebut una dona  a Tarragona, que agitava insistentment una bandera espanyola davant de manifestants independentistes. A la tarda s’han centrat en criticar les protestes a l’aeroport. A més Guilarte ha asseverat a la tarda que “el bloqueig dels carrers i de l’aeroport són fets gravíssims” i ho ha titllat d'”assalt a les llibertats dels barcelonins, orquestat pels líders separatistes”. També ha criticat que “aquells que no respecten la llei” –en referència als independentistes– “campen al seu aire i vulneren els drets de tots”. Bou ha demanat respecte a la sentència i ha demanat a l’Ajuntament i a Ada Colau que “es garanteixi la seguretat i la mobilitat de Barcelona” i no es paralitzi “l’activitat ordinària del consistori”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa