Querella per la detenció del noi amb dessuadora taronja assegut a Via Laietana

Acusen als vuit agents implicats de "maltractaments i delictes contra la integritat" | Va trigar a aixecar-se perquè guardava un paquet de mocadors

El portaveu d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer, ha anunciat que aquest dimarts presentaran una querella contra vuit agents de la Policia Nacional per la detenció d’un menor durant la vaga general. El noi seia davant la prefectura de l’avinguda, com molts altres joves, i va ser arrestat perquè no es va aixecar prou ràpid del terra en produir-se una càrrega policial sobtada. Es diu Guillem i és veí de Sant Cugat del Vallès (Barcelona). Segons l’entitat, va ser retingut per diversos policies el passat 18 d’octubre, en el marc de la vaga general, i denuncia maltractaments i humiliacions.

Així ho ha dit en una roda de premsa, que ha convocat al municipi vallesà el grup de suport de Guillem, i no ha descartat que pugui ampliar-se la querella a més efectius policials, i ha detallat que s’interposarà per “maltractaments i delictes contra la integritat, entre d’altres”. Pellicer ha explicat que el menor està acusat de desordres públics i atemptat a l’autoritat, i que ara es troba en llibertat vigilada amb la mesura cautelar de no apropar-se a 200 metres de la Prefectura de la Policia a Via Laietana, una mesura que, com ha dit, han recorregut.

Roda de premsa sobre l'absolució del Guillem, el noi amb dessuadora taronja assegut a Via Laietana / GuillemAbsolució

Roda de premsa sobre l’absolució del Guillem, el noi amb dessuadora taronja assegut a Via Laietana / GuillemAbsolució

Es va aixecar tard perquè guardava un paquet de mocadors

Una amiga de la família ha llegit el relat, escrit pel menor, de les 24 hores viscudes en la detenció, en el qual ha recalcat que ho havia fet per esclarir rumors i falsedats. El motiu pel qual no es va aixecar tan ràpid com la resta de joves asseguts és que estava guardant uns mocadors: “Vaig guardar un paquet de clínex” a la motxilla. En la mateixa descripció ha subratllat que tot va ser molt ràpid i recorda “cops i ràbia”. Assegura que una vegada detingut va rebre insults i que, a comissaria, el van humiliar i el van posar de genolls envoltat per agents.

Més informació

Nou comentari