Quatre entitats denuncien per delicte d’odi els símbols nazis de l’acte de Vox

Quatre entitats han presentat aquest dimarts una denúncia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Les Corts per possibles delictes d’odi i apologia del nazisme derivats de l’exhibició de simbologia nazi a la concentració que Vox va celebrar a la plaça Sant Jaume el passat diumenge. Segons un comunicat dels implicats, la demanda l’han interposat l’associació Drets, la Fundació Reeixida, l’Associació Catalana d’Amics d’Israel i la Lliga Internacional Contra el Racisme i l’Antisemitisme a Catalunya.

Les entitats denunciants es fixen en els moments en què la concentració de Vox va permetre que diversos assistents, que ells defineixen com a “militants nazis”, exhibissin “ostentosament l’emblema de la Segona Divisió de la Waffen-SS Das Reich, formada per alguns dels seguidors més fanàtics del règim de Hitler i responsable de nombrosos crims contra la humanitat”, tal i com expliquen al seu comunicat.

La iniciativa de les persones denunciants pretén, segons asseguren, “posar en evidència la impunitat amb què es mou el nazisme i feixisme a l’estat espanyol i activar totes les vies possibles que erradicar de l’escena política els defensors del més pervers que ha pogut generar la humanitat”. “No n’hi ha prou amb declaracions ni comunicats de bones intencions, cal ser coherents i actuar en conseqüència”, afirmen a la nota.

La demanda se suma a les investigacions que l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han anunciat que estan portant a terme per cursar denúncies de caire semblant per l’exhibició de simbologia nazi i gesticulació feixista al mateix acte de Vox.

Comentaris

  Observador Desembre 08, 2020 | 15:53
  Els nazifeixistes poden estar ben tranquils; els espanyols, en llur majoria, combreguen amb la seva ideologia.
   GAVANENC Desembre 08, 2020 | 17:44
   Tots aquest fills de puta, a la preso.... Fora fatxes franquistes i neonacis....
  Pol Desembre 08, 2020 | 21:57
  És al·lucinant, situeu-vos, any 1976 el de la fundació del PP, aleshores AP, per 7 exministres de govern de Franco, aquest partit evidentment considerava la constitució massa democràtica i per la qual cosa l'any 1978 els membres i simpatitzants de l'esmentat partit, varen votar NO i alguns es van abstenir. Ara al segle XXI el PP i tota la patuleia d'extrema dreta (no)nacionalista espanyola, se l'han feta "seva". El súmmum és la mini manifestació del partit ultra VOX, el qual és alhora un escissió del PP, manifestant-se per la constitució espanyola del 78, el dia del 42è aniversari. Son bojos els espanyols demòcrates que ho permeten ?

Nou comentari

Més notícies
Ultres simpatitzants de Vox, exhibint símbols nazis, a Sant Jaume després de l'acte d'Abascal / Adrià Lizanda

Ajuntament i Generalitat porten a la fiscalia les salutacions nazis de Sant Jaume

Ho anuncien l'alcaldessa Ada Colau i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper
Línia policial a l'entrada de Sant Jaume / Adrià Lizanda

VÍDEOS | Cops de porra i llançament d’ous a Sant Jaume per l’acte de Vox

La presència de Santiago Abascal a la plaça provoca la resposta dels antifeixistes