“Quant populisme en aquesta cambra!”: un activista sensesostre escridassa Colau al ple

El portaveu de la Casa Cadis, ocupada per persones sense llar, ha interromput la sessió amb una esbroncada des de la tribuna de visitants

L’aprovació del tramvia per la Diagonal al ple de Barcelona aquest divendres ha tingut un annex inesperat. Just després dels aplaudiments dels grups polítics favorables, ha esclatat una escridassada que ningú preveia des de la mateixa tribuna on seien els representants d’Unim els Tramvies que seguien feliçment la sessió. “Aquí hi ha una família de refugiats que dormen al carrer, li demano de tot cor Ada Colau, si té una mica d’humilitat doni solució immediata a aquesta família!”, s’esganyitava un jove en xandall, de peu a la tribuna. Era el portaveu de l’ocupada Casa Cadis, conegut pel seu nom de guerra ‘Lagarder’, sense sostre i activista recurrent de les lluites socials de Barcelona. 

Ha renyat a l’alcaldessa per no atendre prou, segons ell, a les persones que dormen als carrers de la ciutat i ha posat com a exemple el cas d’Enric Pons, antic dibuixant de l’editorial Bruguera, que als 85 anys s’ha vist abocat a una vellesa molt precària per manca d’ingressos. “A la Casa Cadis no donem a l’abast, quant populisme en aquesta cambra, estic fart!”, ha exclamat per sorpresa de tots. “Milers de persones dormint al carrer i vostès no són capaços de tenir empatia i humanitat, els hauria de fer vergonya a tots els barcelonins”, ha criticat. ‘Lagarder’ ha recriminat “passivitat” a tots els partits però a Ciutadans i PP els ha titllat a més de “feixistes”.

L’alcaldessa ha demanat reiteradament a l’activista que no interrompés el plenari i l’ha adreçat als canals ortodoxos d’interlocució, però els crits prosseguien i finalment la Guàrdia Urbana l’ha fet sortir de la tribuna. Colau li ha promès que alguna persona del seu equip s’interessaria pel cas i ha reprès l’ordre del dia de la sessió excusant-se davant la resta de regidors: “Al senyor ‘Lagarder’ ja se li han donat explicacions moltíssimes vegades”. Fonts properes a l’activista han explicat al TOT Barcelona que a l’exterior del plenari l’activista ha estat identificat per la Guàrdia Urbana i que se l’ha deixat marxar sense més traves. Ja fora de l’hemicicle, ‘Lagarder’ i la petita comitiva que l’acompanyava han trobat casualment a l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, al que han explicat la seva causa abans de marxar definitivament de la seu de l’Ajuntament.

Més informació

Nou comentari