Les dues concentracions celebrades aquest diumenge al matí a Barcelona per donar suport a la manifestació de PP, Cs i Vox a Madrid han aplegat menys gent del que esperaven les associacions espanyolistes i constitucionalistes convocants. La cita principal, davant de la Delegació del Govern estatal, ha congregar unes 300 persones segons la Guàrdia Urbana. A la plaça Catalunya, una cinquantena de persones han participat a l’acte festiu del partit ultra Recuperem Espanya – Front Nacional Identitari.

Concentració unionista davant de la Delegació del Govern estatal / Meritxell M. Pauné

Concentració unionista davant de la Delegació del Govern estatal / Meritxell M. Pauné

A les dues protestes la protagonista indiscutible ha estat la bandera espanyola, que la majoria d’assistents lluïen en algun format: pintada a les galtes, en un màstil casolà, com a bufanda o penjada del coll. També la música, perquè una part dels participants han passat l’estona ballant descomplexadament al carrer. Pasdobles, El Fary i Manolo Escobar eren els reis de plaça Catalunya, amb un ambient més castís i pintoresc, mentre que al carrer Mallorca –davant la Delegació– tant el públic com les melodies eren més heterogènies i s’han escoltat Melendi, Los del Río i el Barcelona de Queen i Montserrat Caballé.

Gent ballant a la concentració davant de la Delegació del Govern estatal / Meritxell M. Pauné

Gent ballant a la concentració davant de la Delegació del Govern estatal / Meritxell M. Pauné

Concentració per la Constitució davant de la Delegació del Govern estatal / Meritxell M. Pauné

Concentració davant de la Delegació del Govern estatal / Meritxell M. Pauné

Els organitzadors de la concentració principal, Impulso Ciudadano –que presideix l’exdiputat de Cs, José Domingo– i S’ha acabat –antigues joventuts de Societat Civil Catalana–, han desplegat una pancarta amb el lema “Catalans amb l’Espanya constitucional” en català i castellà. El catedràtic i expresident de Societat Civil Catalana (SCC), Rafael Arenas, ha llegit un manifest en el que demanava a Pedro Sánchez rebutjar els 21 punts de negociació proposats per Quim Torra per tal d’aprovar els pressupostos estatals. Els convocants han matisat que l’acte barceloní, a diferència del madrileny, no vol fer caure el govern del PSOE sinó que “es tingui en compte” en el diàleg Generalitat-Estat als catalans “constitucionalistes”. “Les 21 propostes de Torra són inadmissibles, això no és diàleg”, ha declarat al TOT Barcelona un col·laborador de S’ha acabat, Jesús Martínez. 

En absència de cap primera espasa dels partits tradicionals, l’inclassificable candidat a l’alcaldia Karl Jacobi ha estat el centre d’atenció del carrer Mallorca. “He vingut a defensar els drets del poble!”, proclamava al TOT Barcelona. L’empresari alemany, que va saltar a la fama després d’esbroncar Roger Torrent al Círculo Ecuestre, ha criticat “el pànic de Sánchez” davant l’independentisme”: “No entenc què volen negociar, només es tracta d’aplicar la llei, que ja està escrita a la Constitució”. Ha avançat que la setmana vinent presentarà el seu nou partit, fet a mida, després de barallar-se amb el grup Nosotros que li donava suport fins ara.

Karl Jacobi, a la concentració davant de la Delegació del Govern estatal / Meritxell M. Pauné

Karl Jacobi a la concentració davant de la Delegació del Govern estatal / Meritxell M. Pauné

Gent ballant a la concentració davant de la Delegació del Govern estatal / Meritxell M. Pauné

Gent ballant a la concentració davant de la Delegació del Govern estatal / Meritxell M. Pauné

A la plaça Catalunya, un grapat de persones s’ha congregat al costat de la carpa del partit convocant, que criticava la convocatòria de l’altre acte al carrer Mallorca. “El primer que vaig demanar permís vaig ser jo, en modalitat urgent en veure que no hi havia cap acte a Barcelona per la gent que no pogués anar a Madrid”, ha reivindicat el president, José Alberto Pérez Molina. “Vaig parlar amb els meus contactes de dins del PP i de Cs a Madrid i em van dir que no farien res a Barcelona i a posteriori han començat a pagar autocars…”, ha lamentat.

Concentració espanyolista a la plaça Catalunya, aquest diumenge / Meritxell M. Pauné

IMG 0418

Pérez comptava que passarien pel seu acte “unes 300 persones escalonadament”, però l’afluència finalment ha estat molt menor. De caràcter obertament espanyolista però sense simbologia preconstitucional, la cita l’han protagonitzada els crits de “Viva España”, l’himne espanyol, cançons folcklòriques, salutacions militars i els saltirons d’una manifestant que no ha deixat de ballar ni un instant. 

Més notícies

Ada Colau: “A Catalunya i a Espanya, els que volem diàleg som més”

Notícia: Ada Colau: “A Catalunya i a Espanya, els que volem diàleg som més”
Comparteix
L'alcaldessa encapçala un acte de rebuig al judici contra l'1-O envoltada de 400 alcaldes, que han reclamat "llibertat" pels presos polítics
Notícia: Ada Colau: “A Catalunya i a Espanya, els que volem diàleg som més” - Mobile

PSC, Cs i PP, contra l’acte d’alcaldes pels presos polítics durant les festes de Santa Eulàlia

Notícia: PSC, Cs i PP, contra l’acte d’alcaldes pels presos polítics durant les festes de Santa Eulàlia
Comparteix
L'alcaldable del PSC i el líder del grup municipal del PP carreguen contra l'acte municipalista que acollirà el Saló de Cent en motiu del judici als presos polítics
Notícia: PSC, Cs i PP, contra l’acte d’alcaldes pels presos polítics durant les festes de Santa Eulàlia - Mobile

Nou comentari

Comparteix