Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PSC diu que vol el Senat a Barcelona però se n’oblida al programa electoral

 

El candidat del PSC al Senat, Manuel Cruz, ha assegurat que el PSOE i el PSC segueixen defensant traslladar el Senat a Barcelona malgrat no recollir-ho al programa electoral. Després de visitar el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) amb el candidat a l’Alcaldia de Barcelona del PSC, Jaume Collboni, Cruz ha explicat a la premsa que el programa no ho recull perquè “s’ha de resoldre d’una manera institucional amb un acord molt ampli”.

També ha reconegut que “proposar-ho com una mesura susceptible d’aplicar-se immediatament seria enganyar l’electorat”, però ha assegurat que “evidentment” els socialistes defensen proposta sobre la base política d’un model federal. Així mateix, Collboni ha defensat la cocapitalitat cultural de Barcelona i Madrid. Segons l’alcaldable, la cultura sempre ha estat prioritària per als socialistes i ha tret pit d’un conveni de cocapitalitat cultural que va estar vigent durant el mandat de José Luis Rodríguez Zapatero. “És molt simptomàtic que la primera mesura dels separadors del PP i els separatistes del Govern Mas fos deixar sense vigència un conveni de cocapitalitat cultural que representava una inversió de fins a 15 milions anuals a Barcelona en infraestructures com el MNAC”.

Així, Collboni ha apostat per “reconstruir ponts, també els culturals” com a força d’esquerres no independentista i ha marcat distàncies amb els comuns. S’ha referit a les paraules candidat i tinent d’alcalde Jaume Asens la vigília, quan va definir la seva candidatura com el vot útil de “l’independentisme pragmàtic i sensat” davant l’independentisme màgic de la resta de sobiranistes. “Asens i Colau es van treure la màscara i van deixar clar que votar Asens, votar Colau i votar comuns és votar independentisme i davant d’això jo proposo una Barcelona que reconstrueixi ponts”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa