Una prova pilot permetrà recollir signatures per a iniciatives ciutadanes a través d’internet

L'Ajuntament promou Decidim.Barcelona, que facilitarà la recollida de suports per a iniciatives ciutadanes

L’Ajuntament ha impulsat una prova pilot que permetrà als promotors d’iniciatives ciutadanes recollir signatures per via electrònica, a través de la plataforma digital Decidim.Barcelona, ​​ha anunciat aquest dimarts en un comunicat, confirmant una informació que ja va publicar el TOT Barcelona. 

[r:1]

La intenció del consistori és provar aquesta tecnologia per recollir signatures per incloure aquestes iniciatives en el ple municipal o de districte, per després ampliar-lo a tots els tipus d’iniciatives que poden impulsar-se a la ciutat sobre la base del Reglament de Participació Ciutadana.

Per poder donar suport virtualment una iniciativa ciutadana serà necessari estar registrat a la plataforma Decidim.Barcelona i la verificació amb el padró amb el NIF, el NIE o el passaport; el codi postal, la data de naixement i el districte.

Quan el ciutadà queda validat en funció del padró, es guarda el seu document d’identificació xifrat, el codi postal i el districte, per limitar la signatura d’una iniciativa ciutadana a una vegada.

Les iniciatives ciutadanes que es promoguin podran beneficiar-se d’aquesta prova pilot, i actualment només hi ha una en procés de recollida de signatures, anomenada És una Qüestió de gènere: Proposta per promoure Bones pràctiques entre la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella a través de la formació en temes de gènere.

Més informació

Nou comentari